2K
2008-07-18 25 浏览
朋友 S 0係尖沙咀搵唔到要買0既0野, 就到又一城碰碰運氣, 我又「順勢」提議0黎呢個「闊太勝地」買 gelato 試試 揀了細 cup 裝 ($34 per scoop) pistachio 味, 原來一球都好大球... pastel 綠色的 gelato 好幼滑, 比 XTC 的 creamy, pistachio 味極濃郁, 好似食緊「冰凍版奶固狀 pistachio 糊」咁, 勁正! 咁先係意大利雪糕嘛, 極力推介!朋友則要了細 cone 裝 ($30 per scoop) tiramisu 味... 試了一啖, 又係好滑, 味道亦不錯. 見個 cone 分了兩層的, 朋友亦話好食, 下次0黎要買 cone 裝試試先得. 比 Haagen-Daz 仲平, 絕對值得試試.

比 Haagen-Daz 仲平, 絕對值得試試.
Pistachio gelato (細杯裝 $34)