2020-06-25 156 浏览
見到open rice有咁多人讚好呢間餐廳,諗住放假去試一次啦,經此一役以後冇下次!首先入到去,面前一張長枱大約五六個位,擺滿食剩嘅食物,無人執。有一個長頭髮嘅女侍應,淨係對住部電腦,我哋入嚟佢完全冇反應,於是我有禮貌地等啦,終於等到佢見到我哋,佢理都唔理,同我哋講等陣我要執埋張枱先。(但明明側邊仲有卡位係無需執枱的)算,我哋照等,等佢執完枱抹完枱,佢一手dum個Menu喺張枱,頭也不回,又走返去個電腦度。我好耐冇見過態度咁差嘅態度!仲要喺中環區?!前提仲要係—-佢係完全冇幫我哋量體溫!既然入咗去,隨便嗌左幾樣野食,眼見呢位女士應不單止對我哋態度差,對其他客人都係相當差!客人叫佢埋單,佢淨係對住部電腦,嗌多佢幾次,佢竟然走埋去我隔離張枱度撳住人哋張枱同人哋講「點啊」(連我隔離個客都回應佢埋單囉點啊)都話我哋食完兩碗面(補充:食物方面一般,唔好期望好好食)同佢講仲有一個腩肉未黎,吹咗佢幾次,到我全部野都食晒嘢飲都飲晒,我哋同佢講要取消,嗰個女士應完全唔理會。隔多一陣要攞個腩肉過嚟。其實已經一肚氣。都買單嗰一刻見到個價錢,食咗兩個面,一杯野飲,兩個小食,四百幾蚊。(價錢唔係問題,問題係佢加

都買單嗰一刻見到個價錢,食咗兩個面,一杯野飲,兩個小食,四百幾蚊。(價錢唔係問題,問題係佢加咗我10% Service charge,其實呢間野一啲服務都冇憑咩收我服務費!)

我行上少少食「座銀雞白湯拉麵」好食過佢多多聲,服務態度一流,絕對冇理由再幫襯,除非係鍾意受氣... 大家唔好中伏