2020-09-19 256 浏览
将军澳最近都多咗好多新餐厅,而我同男朋友都好耐无食过四川菜,所以就决定要去试下。见到餐牌有酸菜鱼真系好吸引,但见到有好多川菜既选择,所以决定下次先试酸菜鱼。我地叫咗川式口水鸡,啲鸡都几入味,另外比较番其他口水鸡,依间餐厅啲口水鸡唔算好辣,但真系好惹味。另外,我哋仲叫咗凉拌土豆丝,土豆丝有少少微酸而辣,拎嚟送饭真系好开胃。而干煸四季豆都比我想像中特别,炒得好有火喉,同埋辣辣地令人好想系咁食。而且,仲有啲辣肉碎配合,真系饭都食多啲。最后,我哋仲叫咗牛肉麻辣香锅,除咗有牛肉之外,仲有莲藕、薯仔等等。依一个辣到比其他𩠌更辣,莲藕同薯仔都超入味,所以完全满足到想食辣要求。而因为系午餐时段,所以上面啲𩠌都会送白饭同埋酸梅汤,仲有一个小食,性价比都好高。