餐厅: Poke Go (大南街)
资讯:

2022-05-24 35 浏览
前排去跟朋友去深水埗買野,臨走前食埋dinner先走。最後我地去左poke go,試下味道如何先!ONO: 材料包括三文魚、壽司飯、溫室青瓜、雞蛋絲、皇帝蟹棒、果仁醬、芝麻。外觀拼到幾精緻,而且份量比平時既為大碗。三文魚吾系頭頭尾尾,反而系三文魚腩粒,食落特別有魚油鮮味。但壽司飯偏熱暖身,如果壽司飯可以凍一啲,效果會更加match! 另外,溫室青瓜口感爽口,讓依個飯加上flesh既感覺。雞蛋絲同樣地香口。皇帝蟹棒切成絲,味道幾甜!希望醬既份量會再多一點會更好食啊!OHANA: 以沙律菜做底, 配上多款食材配料。包括有三文魚粒、青瓜粒、蕃茄仔、粟米粒、蜜糖芥末醬、芝麻、果仁。雖然墊有沙律菜, 但配料比例多過沙律菜, 啖啖都能滿足口感, 三文魚粒大大粒, 很有魚香, 整體主要味道黎自爽脆嘅青瓜粒, 清新又健康!