2017-12-02 1657 浏览
第二次黎食飯啦,因為上次愛上咗呢到個大大碗蜆同大大碗菜,所以返兜又黎食過。碗蜆同上次一樣咁大,份量真係好多,d蜆又新鮮又甜。而佢個湯低係胡椒湯。不過今次個湯就無上次咁濃同甜,感覺退步了。(忘了影相)而碗芥蘭菜分量比起上次少咗,個湯又鹹左少少,不過芥蘭軟硬度煮得剛剛好的。椒鹽豬扒塊豬扒沒有炸過頭,肉夠嫩滑,外層脆脆地口。伴菜既洋蔥加上椒鹽好好食。叫咗半隻鹽焗雞,雞肉都有咬口。最鍾意佢個薑蓉真係好多薑,夠晒足料。最後仲叫咗招牌燒鴨河粉,燒鴨沒有什麼特別反而個河粉好滑同埋比起街出面薄身好多,類似喺大陸食嗰啲沙河粉,而個湯低都夠味。食完晒會有生果同糖水送,個橙會切好晒,好細心同埋碗蕃薯糖水好夠薑,好有薑味,好飲。最後讚下間餐廳個服務態度好好,會主動不停換碟同睇下夠唔夠茶。係環境有點嘈。