2017-03-24
呢間位於深水埗嘅甜水店 主打椰皇產品 未到9點已經大排長龍😮而且店內仲有自助冰茶同朱古力噴泉😆 勁抵食!中西韓式甜品都有😮---------蜜瓜飄雪冰 ( $55 )淨係望到個樣都好型 用一個茶壺承托住👀 似韓國嗰種 綿綿地 唔係粒粒刨冰😬蒟蒻好甜 細細粒 都幾多下😂 本來以為得蜜瓜同冰 點知成碗連冰都有加牛奶煉奶 仲好大碗好抵😛 最可惜係冇曬乾冰 冇左噴煙嘅效果😣-焦糖布甸椰皇子 ( $36 )上面就有一舊彈彈嘅#焦糖布丁 食落好滑好彈 唔會太甜😙 下面全部都係透明嘅椰皇水啫喱😗 邊邊仲可以輕輕刮到椰肉食😆 有得揀凍定暖 暖嘅感覺好潤😬-綠茶吐司粒粒山 ( $48 )真係成座山咁高😆 吐司好鬆脆 但比較乾身 配埋雪糕就會啱啱好😂 面頭有雲呢拿雪糕灑上綠茶粉 而且仲有紅豆粒同煉奶嫁😆 (另外有芒果同黑松露口味)-座位都好多 十幾個朋友一齊食都冇問題😂 仲可以免費享用自助#朱古力噴泉 英式果茶 😀 特別要讚下服務態度 即使店員幾忙 臉上都掛住笑容 好滿足嘅一餐飯後甜品☺️
---------