2025-06-22
平時日式放題就食得多,今日就轉下口味,同表姐去試下呢個幾得意嘅泰式brunch放題啦!🤤前菜:無骨酸辣鳳爪軟骨位爽脆,醬汁又開胃,一口一件會上癮。魚子醬紅磚豆腐外脆內嫩仲有少少爆汁,魚子既咸鮮增色不少。泰式青醬鮑魚,食得出羅勒同蒜頭味,鮑魚肉緊緻,一嚼就斷湯我就揀咗個蟹肉海鮮羹,上面有唔少既海鮮料,有魷魚、蝦仁等等。仲有滿到瀉既蟹肉係面,可想言之碗湯有幾鮮啦,而且勁大碗好足料!小食放題啲小食碟碟都勁大份好足料泰式青醬生蝦,蝦肉彈牙冇雪味,醬汁酸甜可口。炭燒豬頸肉沙律,豬肉嫩滑保留肉汁,濃邊位炭香味十足,配合沙律能解膩即烤沙嗲串,有雞同牛,數一數成盤有9串咁多,串燒偏甜同乾身少少,我就幾鍾意嘅。泰式蝦多士,算係少見既菜色,蝦肉同面包炸得金黃香脆,但又外脆內軟,配合甜酸汁可以一試。馬拉盞炒椰菜,即係蝦醬炒菜加辣,馬拉盞咸香惹味,椰菜爽脆,真係好大碗。金不換肉碎生菜包,豬肉炒得鬆散,香草味濃烈。兩個女仔戰鬥力高極有限,所以我哋都冇叫第二round啦~主菜:我哋就揀咗咖哩牛頸脊配薄餅同麥皮金沙原隻蝦球,咖喱係甜甜地嘅,適合大部分人口味,突顯出其他香料同椰子味,入邊有粉絲,吸晒啲汁真係好正,薄餅
香茅雞翼
蟹肉海鮮羹
小食放題啲小食碟碟都勁大份好足料
泰式青醬生蝦
即烤沙嗲串
蝦多士
馬拉盞炒椰菜
金不換肉碎生菜包
主菜:我哋就揀咗咖哩牛頸脊配薄餅同麥皮金沙原隻蝦球,咖喱係甜甜地嘅,適合大部分人口味,突顯出其他香料同椰子味,入邊有粉絲,吸晒啲汁真係好正,薄餅沾埋啲汁一齊食真係好好食!牛頸脊又腍又滑。
咖哩牛頸脊配薄餅
麥皮金沙原隻蝦球,蝦球幾大粒,比起坊間可能用面包糠或者直接用粉炸,麥皮更能減低油膩,尤其係咸蛋黃口味。一片片既麥皮仲帶來別一番口感,算係幾特別既菜式,表姐完全食唔停口。
麥皮金沙原隻蝦球
食得幾飽都好,甜品都係食得落嘅🤣
黑糖椰子雪糕,呢個真係超好食大推,又有桃膠同埋脆脆地嘅椰子片片,椰香十足!
雪糕芒果糯米飯,大大舊芒果,凍冰冰嘅雪糕再加上暖粒粒嘅糯米飯,經典又好食!
黑糖椰子雪糕
餐廳裝修又好適合打卡,推介大家啊週末得閒可以嚟試下!