2017-01-15
今次係團購見到$552 四人餐,平均一人$138。話係半價,見到團購既食物圖片好似都唔錯。就買黎食啦。香草忌廉湯忌廉湯俾傑身,忌廉湯味重,香草味濃郁。沙律沙律菜新鮮,驚喜位係呢個沙律菜有四粒蜜瓜。四人份量都算多,鐘意食菜既我表示好滿足。德國火焰鹹豬手Wow,冇睇錯,係有火焰架。個staff加入酒,點火,隻豬手就着火。個Staff仲溫馨提示叫我地準備好相機,港女mode。影完相,個staff就拎咗去切,好細心。呢碟豬手,有酸菜同芥末薯蓉。豬手皮硬硬地咬落都脆,豬手肉軟身,味道咸咸地,皮加肉既配搭係較好。酸菜味較酸。仲有,芥末薯蓉。呢個較特別,我覺得芥末薯蓉配搭新鮮,芥末味既薯蓉,但我朋友就覺得配搭奇怪。美式慢燒豬肋骨豬肋骨好大舊,紅色又大舊,好吸睛,味道酸酸甜甜。每條骨都好多肉,但肉質較" 鞋",同太大舊難以食得乾淨。森林牛肝菌汁意大利飯伴香蒜帶子呢碟賣樣一般,成碟得一粒帶子。但個意大利飯不過不失,質感比較濕,個味似忌廉。水牛城雞翼呢碟雞翼係有八隻,有少少辣辣地,多醬汁。朋友好鐘意食呢碟雞翼。甜品呢個細細粒,係雪米磁,上面係朱古力醬。一粒一口,好方便。總結食物每碟都好大碟,質素都不過不失
忌廉湯俾傑身,忌廉湯味重,香草味濃郁。
沙律菜新鮮,驚喜位係呢個沙律菜有四粒蜜瓜。
四人份量都算多,鐘意食菜既我表示好滿足。
呢個細細粒,係雪米磁,上面係朱古力醬。一粒一口,好方便。
食物每碟都好大碟,質素都不過不失,驚喜既係有火焰睇既徳國豬手。
但係,餐廳位置位於工業區,要搵路。