2023-02-06 54 浏览
真係估唔到大埔有咁高質Fine Dining 門口嘅落地玻璃好有特色一時係磨砂保持餐廳嘅神秘感一時又可以係透明睇到街外景況入到嚟係「嘩」一聲除咗好靚嘅水晶燈仲有裝飾型格嘅Bar枱裝修高級又富情調叫咗兩個set lunch每一個菜式都好味有特色又有藝術感😍唔係每一個廚師都咁花心機認真對待食物呢方面值得欣賞同讚揚👍٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡蝶豆花木魚清湯.鯛魚刺身💗紫色嘅蝶豆花木魚湯淋上檸檬汁後呈現出粉紅色😉新鮮嘅鯛魚配上檸檬汁後更能提升鯛魚嘅鮮味😋٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡波特酒釀葡萄🍇.法式鵝肝凍💗明明係前菜但以甜品形式呈上我係第一次食變成雪糕綿滑口感嘅鵝肝啖啖creamy 嘅鵝油香加上酒釀葡萄口感清新食完都唔覺得油膩👍٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡西蘭花蓉忌廉湯💗平時飲忌廉湯好容易飽滯但呢一個絕對唔會加埋一件香脆蒜蓉包…正👍٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡慢煮西班牙黑毛豬𩣑.焦糖蘋果💗黑毛豬有一種獨特嘅香氣我最欣賞係豬肉嘅口感非常嫩滑Juicy配上旁邊嘅蘋果蓉有小清新嘅口感٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡傳統法式鵝肝牛柳💗牛柳七成熟剛剛好鵝肝油嘅香味滲入牛柳鵝肝外皮煎得夠脆兩者配合一齊食就

真係估唔到大埔有咁高質Fine Dining

牛柳七成熟剛剛好
鵝肝油嘅香味滲入牛柳
鵝肝外皮煎得夠脆
兩者配合一齊食就有雙重口感

٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡ Tiramisu 💗
我好怕濕到冧晒嘅Tiramisu
呢間唔太甜.酒味唔太濃