夜晚收工番到大埔做嘢做成日梗系想同朋友食返餐好㗎啦,经过太和中心见到有间法国餐厅环境好舒服,睇落唔错就入左去,早左到入到去梗系要一杯酒饮先啦,𠮶日唔想饮啲咁苦嘅酒就叫咗杯最传统嘅Cocktail Mojito,饮落去同其他酒吧一样都系咁清新,几开胃醒神🤪 配埋个环境播着一啲好舒服嘅音乐同埋一盏大吊灯咁样,成日返工嘅烦恼都冇晒lu🙂🔎 Mojito $89🔎 Gunnies $87 🔎 焦糖法式炖鹅肝 $188厨师将白面包整到玫瑰花咁样,食𠮶阵要一块一块咁整出嚟好有心思,再配上焦糖同埋鹅肝甜甜地又咸咸地咁样,用来做appetiser 一流😉 🔎 黑松露蘑菇忌廉汤配蒜蓉包 跟餐个汤一啲都浠,饮落去都好滑,佢呢个请一餐好抵叫 🥣 🔎波特酒酿蜜瓜.巴马火腿 跟餐一个好传统嘅前菜,摆落个酒杯咁样上几特别,都系一啖咸(火腿)一啖甜(蜜瓜)嘅配搭,令人食指大动🤙🏻🔎威灵顿牛柳 跟餐 $520 散叫 $398今次我哋就叫咗成个餐咁样上,佢同平时其他西餐厅出面食嘅威灵顿牛柳唔同,佢唔系原只成个牛楼咁样上,佢系已经预先切好咗两份咁样俾你,好有法国菜嘅特色,食落去个酥皮好松脆而且好快就同埋块牛柳一齐系个口溶

🔎 Mojito $89
Mojito

🔎 Gunnies $87

🔎 焦糖法式炖鹅肝 $188

🔎 黑松露蘑菇忌廉汤配蒜蓉包 跟餐
个汤一啲都浠,饮落去都好滑,佢呢个请一餐好抵叫 🥣

🔎波特酒酿蜜瓜.巴马火腿 跟餐

🔎威灵顿牛柳 跟餐 $520 散叫 $398
今次我哋就叫咗成个餐咁样上,佢同平时其他西餐厅出面食嘅威灵顿牛柳唔同,佢唔系原只成个牛楼咁样上,佢系已经预先切好咗两份咁样俾你,好有法国菜嘅特色,食落去个酥皮好松脆而且好快就同埋块牛柳一齐系个口溶左,个牛一啲都韧,所以嚟到呢度真系好值得一试☺️

🔎 蒜片辣椒蟹肉扁意粉 $138
另外我哋再散叫咗个意粉啦,佢个份量系法国菜来讲算多,就算男仔都唔使惊唔够饱,识落蟹肉嘅份量都好丰富,同埋佢个扁意粉煮得啱啱好,食落去比较爽身,性价比一流😀

📍 L'AMOUR (大埔)
大埔大埔太和路15号太和中心地下38号舖
用餐时段