🍂週末同fd一齊到大埔覓食 發現呢間隱世西餐廳 門口要禁門鐘入餐廳🤣入到去如世外桃源 環境闊落 安靜 適合三五好友 情侶拍拖慢慢享用美食🍽️📖我地嗌左兩個lunch set 🇫🇷法國菜黎講 性價比十分高😋 💰339per person🔸 自家製蟹餅配檸檬忌廉汁Homemade Crab Cake With Lemon Cream Sauce🦀️金黃酥脆既外殼切開係滿滿既蟹肉😍蟹肉鮮甜配上酸酸甜甜🍋檸檬忌廉汁 十分開胃🤤🔹雞胸凱撒沙律🍗雞胸有煎烤過 都keep到肉質嫩滑😋 沙律菜新鮮 作為開胃菜都係唔錯選擇👍🔸 法式龍蝦湯(+$40)Lobster Bisque Cappuccino (+$40)🦞龍蝦湯龍蝦味濃鮮甜 湯內食到爽口龍蝦肉😋 跟湯仲有牛油香烤既🥖蒜蓉脆包 點龍蝦湯一齊食 好惹味!🔹 海膽扁意粉Sea Urchin Linguine🍽️擺盤如同藝術品🖼️ 好精緻 🍝意粉上面有大大舊海膽 海膽好鮮甜 完全冇腥味 扁意粉煮到恰到好處 加上creamy醬汁 搭配出色🤣😋 🔸 美國安格斯肉眼扒(+$80)U.S.Angus Beef Rib Eye (+$80)🥩牛扒牛味香濃 有肉汁👍嗌左五

💰339per person

🔸 自家製蟹餅配檸檬忌廉汁

🔹雞胸凱撒沙律

🔸 法式龍蝦湯(+$40)

🔹 海膽扁意粉
Sea Urchin Linguine

🔸 美國安格斯肉眼扒(+$80)
U.S.Angus Beef Rib Eye (+$80)
🥩牛扒牛味香濃 有肉汁👍嗌左五成熟 肉質鮮嫩 唔會韌 配菜有蘆筍 🍠紫薯泥 南瓜泥 🥔薯泥 色彩繽紛

🔹 是日甜品 芝士蛋糕
🧀️芝士蛋糕順滑 都唔會太甜 第一層似係慕斯 第二層係芝士蛋糕🍰 加埋🧈牛油餅底 口感豐富

🔸 美女與野獸(+$48)
Beauty & The Beast (+$48)
呢到甜品打卡一流 waiter上菜 叫我地預備好電話打卡🤣 玻璃罩入面薄霧籠罩住紅玫瑰🌹 拎開玻璃罩 煙霧慢慢散開 好靚呀~ 紅玫瑰係creamy豆蓉 唔會太甜 👍

🔹跟餐飲品 白酒White wine(+28)
🍾微氣泡白酒 有少少果香 味道清香 易入口 🥂

🍽️每道菜無論係碟 擺盤都睇得出🧑‍🍳廚師的心思 好靚十分精緻 。食視覺和味蕾的饗宴❤️