2023-03-15
2044 浏览
細細個已經聽過小白鷺餐廳呢個名,喺純白歐陸風建築入面⛪️,對住湖畔 dating,又真係好似好浪漫咁,於是就 book 咗西餐廳 Billow 預祝白色情人節!💰餐廳其實有啲貴,食咗一個前菜,一個主菜同一份甜品已經 $500 幾蚊。幸好西餐嚟講都算有質素,而且食材配搭都幾特別,驚喜在細節!個人建議坐 outdoor 會好啲,🖼️室內雖然都有景,不過可能去嘅都係上年紀又或者一家大細嘅多,有啲嘈,無咗嗰種寧靜度假嘅感覺!⛱️所以都係早早食完,早啲出去影相好過!🥗布拉塔水牛芝士沙律‧燒水蜜桃‧巴馬火腿 $158佢可以揀沙律或者蘑菇湯,我哋揀咗配蘑菇湯,好濃郁嘅蘑菇味,飲落好飽肚,用嚟沾漢堡包食好好味!布拉塔水牛芝士比想像中多,每舊都好滑好 creamy,雖然無咩味,不過夾埋偏鹹嘅巴馬火腿又啱啱好!燒水蜜桃好有驚喜,唔係罐頭嗰啲,而係新鮮水蜜桃,好清新爽甜,好開胃!🍔自家手打墨魚漢堡‧煙肉‧薯角 $188漢堡係黑色嘅竹炭包,內脆外軟,沾下蘑菇湯同水牛芝士好好味!中間嘅墨魚餅又厚又大舊,仲好彈牙,食得出好多墨魚漿,唔係溝粉嘅~薯角都係大大舊,鹹鹹哋幾飽肚!🧇酥脆窩夫‧松露蜂蜜‧焦糖香蕉‧雲呢拿雪糕 $
布拉塔水牛芝士沙律‧燒水蜜桃‧巴馬火腿
🍔自家手打墨魚漢堡‧煙肉‧薯角 $188
酥脆窩夫‧松露蜂蜜‧焦糖香蕉‧雲呢拿雪糕
酥脆窩夫‧松露蜂蜜‧焦糖香蕉‧雲呢拿雪糕
🧇酥脆窩夫‧松露蜂蜜‧焦糖香蕉‧雲呢拿雪糕 $148
窩夫唔係平時食嗰啲,睇落好精緻,食落幾脆,薄薄一舊,除咗伴碟嘅松露好香,窩夫上面一粒粒嘅黑色都好香松露味,連埋雲呢拿雪糕一齊食,少少甜同松露嘅鹹又幾夾!香蕉上面有一層焦糖,少少脆,唔會太甜幾特別!