2024-06-20 223 浏览
係大圍路過見到間新開既日式餐廳,好奇行去睇menu,店員都好主動黎介紹當日時令刺身,愈講愈吸引,打動到我,即刻book左第二日去試。入到餐廳,店員招呼很到位而且也很好笑容,感覺令人很舒服。食物方面,我和朋友點左生蠔,赤貝,三文魚腩,油甘魚腩,生八爪魚足,一些前菜及一些串燒。刺身真係十分新鮮,尤其赤貝和八爪魚足,八爪魚足令我十分之難忘,吸盤非常爽口,味道亦非常出,沒有任何雪味。另外,某刺身亦會配搭廚師不同的調味醬汁充分讓每一樣的刺身突出鮮味。有款時令魚叫赤伊佐木,我之前係youtube睇下好多美食家都會用呢款魚做刺身,而咁岩呢日又可以品嘗到佢既味道,真係勁正!魚味好突別好出,一d都唔腥,唔係一入口就溶,有少少咬口。加上廚師為佢配搭既醬汁,每一淡都食到好豐富既鮮味,記得唔需要沾上過多汁。我和朋友們亦是超級熱愛喝酒的人士,呢度有好多款清酒比我地配搭日式食物,啤酒配搭串燒都係一流!係沙田區有咁高質既日式料理都唔洗突登出去旺區,近地鐵站。
入到餐廳,店員招呼很到位而且也很好笑容,感覺令人很舒服。

係沙田區有咁高質既日式料理都唔洗突登出去旺區,近地鐵站。

2024-06-03
庆祝纪念