2024-05-03 102 浏览
今日带朋友旧地重游~番嚟先前帮衬左3年几既早餐同宵夜既最爱之一再去前公司探班😂😂系大围番工既宝宝们一定都唔会陌生,老字号小店,咩时段都系排晒长龙~想食好野都要比d耐性。椒盐炸烧卖~朋友想食我之前都无试过~估唔到几好食㖞~外脆内软既口感,椒盐够晒惹味咖哩三宝~辣得嚟好正最钟意佢个汁~萝卜好入味无渣,猪皮吸晒咖喱汁好有咬口,鱼蛋入味。水鱿~鱿鱼须好大条~有咬口加埋秘制辣酱,口水直流,停唔到口牛柏叶~份量超大~爽脆可口烧卖两串~之前番工成日买超钟意,口感软糯~好香鱼味紫菜鱼皮饺~收夜必食,鱼皮饺大大粒,一碗有6大粒,紫菜汤好饮煎酿三宝实质好多宝~超丰富有长过手掌既尖椒、青椒、两粒鱼蛋、豆腐、饺子、两件红肠、两件茄子、最得意有好大棵西兰花~鲮鱼肉份量好足~好满足~食落口唔算太油~热辣辣细鱼肉碗仔翅~又系收夜必食既~加埋醋同埋麻油,胡椒粉,真系大满足,鱼肉份量爆多,碗仔翅入面好多冬菇片(大大片),木耳,食落嗦嗦声,非常饱肚。店员姐姐们个个都超快手,人龙都清得好快,虽然好多人都一样有讲有笑,大声绝对唔系无礼貌~会定时番嚟回味一下
今日带朋友旧地重游~
番嚟先前帮衬左3年几既早餐同宵夜既最爱之一
再去前公司探班😂😂

水鱿~鱿鱼须好大条~有咬口加埋秘制辣酱,口水直流,停唔到口

牛柏叶~份量超大~爽脆可口

烧卖两串~之前番工成日买超钟意,口感软糯~好香鱼味

煎酿三宝实质好多宝~

2024-05-03
外卖自取