2018-09-18 3997 浏览
前段時間家人喺尖沙咀大喜屋食午市放題,大讚又抵又好食。今日下午再同家人去銅鑼灣大喜屋嚟一餐午市放題。一入去招待俾我哋嘅印象幾好,好快就安排好座位,座位全部係舒服梳化,又大又寬敞,周圍環境佈置燈飾行日本風。整個環境都好舒適清潔。網上都有講放題界入面呢度刺身出名好味優質,我哋每款都點咗啲試。一上枱刺身拼盤絕對係必打卡!先食一口蠑螺,爽甜鲜美,而且冇沙粒。甜蝦名符其實咁鮮甜,選料上乘。象拔蚌同北寄貝都幾爽甜,而三文魚亦夠肥美。我哋食咗足足兩盤刺身!!跟住係XO醬翠玉紋炒魷魚,醬汁帶點甜酸味,幾開胃~另一個唔錯嘅係鼓汁炒花甲。炒得惹味,花甲亦好大隻,最重要係食落無沙。凱撒沙律蔬菜都新鮮。呢度竟然有泰式鳯爪,味道有水準,適中的甜酸辣幾深得屋企人心。至於甜品方面,不得不提係榴槤糯米磁。我連食了兩個,皮軟而薄,榴楗餡多,高質!最後是每位一杯Haagen Dazs/Milk Top雪糕。我第一次食冲繩海鹽雪糕,鹽味帶出奶味,入口很軟滑~不過雪糕唔係任添,只限每人一杯。

我哋食咗足足兩盤刺身!!

跟住係XO醬翠玉紋炒魷魚,醬汁帶點甜酸味,幾開胃~

凱撒沙律蔬菜都新鮮。

至於甜品方面,不得不提係榴槤糯米磁。

我連食了兩個,皮軟而薄,榴楗餡多,高質!