哗,谷到深井一间咁有人情味嘅食肆喇,讲紧嘅系我今日食过嘅烧鹅啦!🦆 首先,条烧鹅卖相实在系够晒靓仔,啲鹅皮嘅焦香同脆口感,真系叫人一试钟情。夹一块肉入口,即刻涌出嘅系啲肉嘅甘香,满嘴都系肉汁,够晒juicy,叫做一流!另外,我仲试咗个蒜蓉粉丝蒸蛏子,简直系鲜味炸弾!啲蛏子食落去爽口得滞,粉丝吸满咗海鲜嘅精华,加埋炸到金黄嘅蒜茸,条味简直唔搞作,地道得嚟又带劲。再嚟就系啲豉汁蒸鱼云啦,讲真,我原本对呢个菜冇乜期望,不过一上桌就完全改观!鱼云嘅滑溜口感加上豉汁嘅咸香,搣埋成一间之后,简直系口口都带吓喜!总结落嚟,依家个肚仲喺回味紧,呢个食肆真系深得我心!想食啲地道嘅烧鹅,呢度绝对值得一试!👍🏼👍🏼劈棱啲嚟嘅食客真系梗系满意返屋企!