餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2023-09-07 67 浏览
听朋友介绍呢间野唔错,咁岩要去睇舞台剧就黎食个晚饭先,由百德新街转过黎几步就到,门口细细,平时冇乜机会行过,行过都唔会留意到,但系入去就见到员工应该全部都系印尼人,E,有啲期望喇我即刻,话哂去过印尼食正宗印尼菜,店内环境一如外面系细既,不过装潢有花过小心思,坐落唔会迫,坐卡位就更加有返D私隐度。黑糯米特饮$28梛汁沟黑糯米,两者比例适中,梛汁香甜爽滑,配合黑糯米好似直接饮紧甜品咁,但佢又犀利在唔会过份甜WO,仲几解渴tim,个人建议记得嗌少冰,感觉会更加试到个原味鸡肉沙嗲串烧$48印尼菜又好, 星马泰菜都好,我都几在乎个串烧,特别系个酱,黄姜花生再有啲唔知咩野捞埋,将烧好既鸡肉串点落去,酱盖实哂旧鸡咁入口,哗,正到不得了,我想买个酱返屋企疯狂点野食咸鱼炒怡宝芽菜$68作为前菜做开胃,佢系一绝,咸鱼既味带出哂芽菜既苏,呢度既芽菜比较涨卜卜更加有口感,唔同街巿买到果啲,佢仲有埋豆腐,单单呢个菜捞饭食已经可以好几碗牛骨白须牛丸汤$88汤头牛味浓厚,每一粒牛丸都鬼死咁弹牙,最特别系佢应该将牛丸既肉包住左旧牛骨一齐好似只鸡脾咁,啖啖靓肉既享受相信系男仔都钟意烧鸡班兰尖塔饭$98半只烧鸡烧得几好,
黑糯米特饮$28

鸡肉沙嗲串烧$48

咸鱼炒怡宝芽菜$68

牛骨白须牛丸汤$88

烧鸡班兰尖塔饭$98
半只烧鸡烧得几好,做到外皮脆身入味,肉质未系最好,但点左个附送既辣豉油成个鸡味升华左去另一个层次,用最简单既菜+酱就有好西, 认真唔错, 绿色既尖塔饭入面有鱼仔,班兰味不太重

杂菜黄豆饼小食$48
黄豆饼原来就系类似荳品舖头既煎豆腐,佢都几似,整到外脆肉软滑,呢个时候会好想有豆板酱点下,点知点落串烧个酱或者烧鸡个酱都一样好好味
2023-09-06
等候时间
5 分钟 (堂食)