2008-11-28 4 浏览
第一次知道呢間餐廳係睇忽週介紹,點知跟住就收到通知朋友餐生日飯向呢度慶祝! 一聽到個陣就好期待,因為週刊同呢度食評都不錯。終於到個晚勒,同朋友坐的士去諗住最方便,點知個的士司機唔識路架喎... 去到個陣當然遲到啦! 由於我地人數眾多,要分開兩張大枱坐,但又不夠包起個場,所以有兩枱不識的客人坐向我地附近。一開始有些bread食,我最鍾意有芝麻向面的小圓包。但頭盤尚未開始,我地已經開始飲酒了(今晚女主角帶了18支酒,紅白都有)。頭盤我地有兩款選擇,一係該店的熱門頭盤,蝦、三文魚、帶子同螺。另一款係鴨肝多士。我揀了後者,因為我不吃生的東西。個細細粒的蕃茄好鮮甜呀!第二道菜係龍蝦意大利雲吞,好味。第三道係湯,有半粒飽魚,但大家都覺得不中不西,無特別。第四道菜係豚肉意大利粉,不俗。主菜都有兩款,分別魚或牛加乳鴨。大家都話魚好味,我食了牛加乳鴨,但由於乳鴨肉對我來講太生感覺,所以咬了一口就無吃了。這時候,大家都開始成日離席,敬酒影相,嘈喧巴閉,我地都覺得有客應該很bad mood,諗住私房菜應該寧靜環境,enjoy。殊不知,被我地破壞他們的氣氛,哈哈! 我地太高興,或者飲得太多了。到deser個

第二道菜係龍蝦意大利雲吞,好味。

第三道係湯,有半粒飽魚,但大家都覺得不中不西,無特別。

第四道菜係豚肉意大利粉,不俗。

這時候,大家都開始成日離席,敬酒影相,嘈喧巴閉,我地都覺得有客應該很bad mood,諗住私房菜應該寧靜環境,enjoy。殊不知,被我地破壞他們的氣氛,哈哈! 我地太高興,或者飲得太多了。到deser個陣,大家已經掛住不停互相敬酒,不是每個人都有試試甜品的味道。

最後,我地大部份人都無吃它的咖啡,怱忙咁離開,趕往我地為女主角的派對繼續狂歡!!!