餐厅: 百芳池上便當 (Mikiki)
资讯:

2020-10-24 95 浏览
疫情冇得去旅行好挂住台湾,今日放工之后同朋友一齐黎到呢间食返个台式便当止下瘾。呢度除了便当外,还有红烧汤面和干拌面系列,仲有唔同的台式小食同埋台式饮品,选择都唔少。卤鸡扒便当个便当来了之后都几惊喜,鸡排大大块,肉嫩多汁,完全唔干柴。配菜方面有粉丝、粟米粒、菜、卤水蛋、同埋好滋味的菜脯,捞饭一流。食完真系超饱。红烧牛丸牛筋面呢个面个汤底有少少辣,面质都系便有咬口同挂到汤。最钟意佢个牛丸,成粒丸完全系啖啖肉,而且入面食到一粒粒牛筋,感觉好真材实料。 小食方面就叫左个炸花枝丸一齐share,唔会太干,入面仲保持到湿润。饮品方面就加钱叫左芝士奶盖金萱青茶二重奏和芝士奶盖夏日荔枝红茶,个芝士奶盖好绵密,青茶解腻,荔枝红茶系饮得出好浓荔枝味。而且朋友那杯摆到食完饭先饮个奶盖都冇溶到 落去,感觉落足料打。
卤鸡扒便当
红烧牛丸牛筋面