餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2020-06-22 83 浏览
平時出街食東南亞餐廳都係食泰國野多,見到呢間食印尼野嘅餐廳到左食飯時間好多人等位,睇黎人氣幾高,我都等左一陣先入到😂餐廳唔大座位得2-30個,不過選擇非常多,食完先知原來印尼野都咁正😋又多一個新選擇喇🤤..◾️虎蝦花膠湯米粉 $98粉樣賣晒,只好轉米粉😣奶白色嘅花膠湯,感覺淆左一段時間,有好多骨膠原咁😋一碗入面有一大片花膠,湯飲落有少少濃厚,米粉都吸到湯底,十分夠味🤤炸過嘅虎蝦比想像中細,肉質新鮮彈牙!◾️炸雞斑蘭尖塔飯 $88斑蘭飯有淡淡嘅清香斑蘭味,炸雞有半隻,醃製得入味亦唔乾,配菜魚仔花生都鹹香送飯好好食,辣椒醬加左好多香料好惹味,辣度十分足夠!推薦🤤◾️牛肉沙嗲串(三串) $56牛肉串燒肉質較結實,配上甜甜地嘅沙嗲醬幾好食😋◾️珍多冰 $28飲品十分足料,建議配料可以少啲😂因為飲晒啲椰汁仲有好多配料剩😂

◾️虎蝦花膠湯米粉 $98

◾️炸雞斑蘭尖塔飯 $88

◾️牛肉沙嗲串(三串) $56
牛肉串燒肉質較結實,配上甜甜地嘅沙嗲醬幾好食😋

◾️珍多冰 $28