2017-12-28
今日同男朋友來到呢度食火鍋 仲有啲川菜 Overall感覺真係唔錯 好正宗嘅川菜 材料新鮮 係久違嘅高質邊爐 睇得出店主用咗唔小心機落食物質素上面 加上員工服務真係好好 讚!我哋揀左鴛鴦湯底(招牌嘅牛小扒麻辣湯同埋豬骨濃湯),牛小扒湯入面嘅牛肉就算煲咗好耐都依然係咁肉質鮮嫩,係有成功surprise我💯肉丸全部都係手打新鮮,完全食唔到有粉喺入面,非常之彈牙、好味,尤其是係嗰個蝦膠丸!海參好新鮮同爽口,都幾推介!花膠好滑、好好食,一淥落去佢嗰個湯底嗰度呢,啲鮮味呀啱啱好夾到!最後仲有呢個紙包牛,真係好惹味、好香!重點推介!鋪滿曬辣椒,下面有一舊一舊惹味嘅牛肉 ,微辣中帶有濃烈嘅香味!就算係怕辣嘅朋友都可以不妨一試 ,真係好推介💯💯💯黑豚肉片好新鮮,又好香豬肉味,又唔會話一淥落去就好老喇,都係幾推介嘅一個餸。響鈴呢個係即叫即炸,送上檯嘅時候非常之熱,待應建議我哋可以放落去火鍋度淥一淥先再食或者係就咁生食都得。我兩隻食法都試咗,各有特色。怕油嘅朋友就可以放落去火鍋裏面淥一淥再食,都係一個唔錯嘅選擇!冰凍涼粉上面就有山楂餅、杞子,仲有啲糖漿。其實幾解頭先食咗咁多種鹹味嘢,係一個唔錯嘅甜品,清熱
肉丸
海參
好新鮮同爽口,都幾推介!
花膠
黑豚肉片
響鈴
冰凍涼粉
上面就有山楂餅、杞子,仲有啲糖漿。其實幾解頭先食咗咁多種鹹味嘢,係一個唔錯嘅甜品,清熱氣,為今日嘅火鍋畫上完美句號💯