2024-07-06 40 浏览
紅日假期一於過海食好東西😋今晚蠔一蠔,潮州蠔仔宴,樣樣菜式都好精緻🤤又有BB椅,夠晒Babyfriendly👦🏻👶🏻🍽️ 五香牛展食潮州菜點可以唔叫滷水😋Lisba好愛食五香牛展,所以我地叫左呢個滷水前菜凍食五香牛展,夠晒入味😋🍽️ 火腿護國菜燉湯我哋叫咗啲清淡少少又岩Lisboy食嘅招牌菜,火腿護國菜燉湯俾Lisboy品嚐🤤護國菜湯清甜,配埋金華火腿絲真係絕配!🍽️ 勞粕春菜煲都係有廚師推薦嘅勞粕春菜煲,啲菜芯煲到軟綿綿,呢個BB食到舔舔脷😋一啖又一啖停唔到口!🍽️ 汕頭煎蠔烙話要蠔一蠔,潮州菜點可以唔叫蠔餅😋煎到脆卜卜,又有大量蠔係餅入面,因姐姐成日整Pancake俾Lisboy食,今次食咗大量蠔🦪而Lisboy表示呢個係佢食得最好味嘅潮州 Pancake 🤤🍽️ 脆皮甜酸蠔小Sun媽最愛係呢個脆卜卜嘅甜酸炸蠔🦪大大隻,酸酸甜甜又鬆脆,感覺好新鮮!讚讚讚!🍽️ 肉碎蠔仔粥主食必叫當然係蠔仔粥😋係味夠晒蠔呢呢餐🙌🏻未放調味料🧂之前已經夠晒鮮味,清清地又真係岩晒Lisboy👦🏻食咗一碗又一碗!而加咗胡椒粉同醋之後又係另一種風味~正爆!||

🍽️ 五香牛展

🍽️ 火腿護國菜燉湯

🍽️ 勞粕春菜煲

🍽️ 汕頭煎蠔烙

話要蠔一蠔,潮州菜點可以唔叫蠔餅😋煎到脆卜卜,又有大量蠔係餅入面,因姐姐成日整Pancake俾Lisboy食,今次食咗大量蠔🦪而Lisboy表示呢個係佢食得最好味嘅潮州 Pancake 🤤[笑哭]
🍽️ 脆皮甜酸蠔

🍽️ 肉碎蠔仔粥