2015-09-01
頭先食中午飯食得太急,天口興,行兩步已經好頸渴,行行下路過間飲品店,即刻唔理三七廿一,衝賣去買番兩杯頂住,解下渴先芒果荔枝沙冰22天時暑熱無凍飲真係唔得,飲翻杯沙冰先可醒醒神,芒果味幾出,亦喝到荔枝味的清甜,沙冰亦好夠夠夠夠曬冰凍,冰涼得來面對酷熱天氣都唔易溶,不錯呀!宇治金時(抹茶紅豆)20冰塊份量得宜,沒有出現太多冰造成味淡的現象,而且同樣超超超夠凍,異常解暑!!!飲品茶味不俗,奶亦沖調得十分香滑,綠茶粉下得沒有過多而造成苦澀,紅豆煮得已幾綿軟,加上份量不少,價錢合理,綠茶迷可一試!店員悉心詢問我需否少甜,挺是體貼,之前行過東广場都無見有此台式店,看來是開業不久,做下寫字樓生意!而呢度飲品均一size,是大大杯的,絕不欺場,味道亦比我所想來得要好,價性比到位,會有下一次
芒果荔枝沙冰22
宇治金時(抹茶紅豆)20