餐厅: 米拉
资讯:

今日去咗間「米拉」嘗唔少臺灣小吃,真係有啲嗌得過癮噃!先嚟個「台灣刀削麵」,啖啖彈牙,湯底濃郁得嚟唔膩,真心值得推介!跟住試咗「台式厚多士」,表面香脆得嚟,一啖下去,裡面嘅麵包又軟綿綿,味道好得嚟,好滿足!再點咗「台式香腸」,啱口啱心,呢個啱哂鍾意食香腸嘅朋友。當然唔少得飲品喇,「米拉」嘅「黑糖珍珠鮮奶」,珍珠Q彈,飲落去黑糖香甜,滋味全面兜得住,完美媲美正宗台灣味。試咗杯台灣水果紅茶,解渴又爽口,仲有啲微微酸甜嘅滋味,唔錯喎!但係呢,講真,最出彩嘅非「費城芝士牛肉包」莫屬,咸香嘅牛肉加上熱哂哂嘅芝士,一咬落氣泡四溢,舌尖嗅到嗰啲肉汁同芝士嘅絕妙配合,真係令人一試難忘。整體嚟講,「米拉」喺食物同飲品嘅質素同平民價格之間取得咗一個好balance,愉快嘅食體驗,撐完飽住肚仲想再食,下次一定要帶多啲友人嚟一齊分享呢度嘅好滋味!

2023-08-21 311 浏览
觀塘返工日日都係觀塘食Lunch東廣場都行過無數次但由於對台灣野不太感興趣(唔討厭但有得揀都會揀其他先)所以一路行過路過都無買嚟試過係無意間眼尾見到”新竹米粉”呢幾隻字(呢個係鐘意嘅因為夠幼身同點浸都唔會發到腍)Lunch Time都唔少人排隊買成間鋪見得老闆一到兩個人 又收錢落單 又沖奶茶 包外賣一腳踢真係要支持下小店阿!我叫左個自選雙料$44改飲珍珠奶茶+$12珍珠奶茶係台灣風味就算正價都唔貴雙料米粉如圖正正常常個人覺得個湯底味道重咗少少原來海陸空係乜餸都有D 下次可以再試💪🏻
觀塘返工日日都係觀塘食Lunch
所以一路行過路過都無買嚟試過

Lunch Time都唔少人排隊買
成間鋪見得老闆一到兩個人
又收錢落單 又沖奶茶 包外賣一腳踢
真係要支持下小店阿!

我叫左個自選雙料$44
改飲珍珠奶茶+$12

珍珠奶茶係台灣風味
就算正價都唔貴

雙料米粉如圖
正正常常個人覺得個湯底味道重咗少少
原來海陸空係乜餸都有D 下次可以再試💪🏻

2023-08-08 192 浏览
支持香港小店系列🤲飲得出老闆用心製作我嗌咗胚芽珍珠奶茶 微甜 少冰❄️配料豐富 味道不錯 就係最傳統台式飲品舖嘅奶茶味😄通常有胚芽就冇珍珠 呢度一次滿足兩個願望😍下次買天仁嘅時候 可以考慮吓對面嘅呢間小店
支持香港小店系列🤲
飲得出老闆用心製作

通常有胚芽就冇珍珠 呢度一次滿足兩個願望😍

下次買天仁嘅時候 可以考慮吓對面嘅呢間小店

胚芽珍珠奶茶
胚芽珍珠奶茶
如果你嚟到觀塘東廣場附近口渴諗緊飲咩好……我會推介你飲“米拉”。我已經幫襯咗佢哋好多年,睇得出老闆對每項出品有嚴格要求,唔係求其沖俾你飲。飲品足料卻比坊間連鎖店平,真係好扺飲!<強烈推介>今次呢杯“鮮百香果綠”好濃好正!材料新鮮兼落足料都只係$30果然係良心小店!另外,唔止飲品好飲,佢哋整嘅野食都好正,例如:費城芝士牛肉包、經典美式熱狗,絕對唔係hea整,食過就知佢哋有用心制作!仲有就係,米拉有小店嘅人情味~
如果你嚟到觀塘東廣場附近口渴諗緊飲咩好……
我會推介你飲“米拉”。

飲品足料卻比坊間連鎖店平,真係好扺飲!

<強烈推介>

今次呢杯“鮮百香果綠”好濃好正!

材料新鮮兼落足料都只係$30

果然係良心小店!

仲有就係,米拉有小店嘅人情味~

鮮百香果綠
鮮百香果綠
  • 經典美式熱狗
  • 費城芝士牛肉包
嚟到觀塘東廣場,大家一定要飲「米拉」「米拉」的兩位老闆非常友善,好客有禮小店充滿著人情味他們特調的綠茶益力多加蘆薈超好喝我來不及拍照,已經把它喝光光了圖中這兩杯是雪梨粒粒爽味道十分清甜,清爽,清新「米拉」出品的珍珠奶茶也是超班黑糖味濃,口感煙韌彈牙,茶底芳香快來「米拉」,買一杯心頭好吧「米拉」為大家提供多款選擇你一定會愛上「米拉」的高質出品喝完,你一定會再回購味道5/5,滿分抵飲度5/5,滿分正呀
嚟到觀塘東廣場,大家一定要飲「米拉」
「米拉」的兩位老闆非常友善,好客有禮
小店充滿著人情味
他們特調的綠茶益力多加蘆薈超好喝
我來不及拍照,已經把它喝光光了

圖中這兩杯是雪梨粒粒爽
味道十分清甜,清爽,清新

「米拉」出品的珍珠奶茶也是超班
黑糖味濃,口感煙韌彈牙,茶底芳香

快來「米拉」,買一杯心頭好吧
「米拉」為大家提供多款選擇
你一定會愛上「米拉」的高質出品
喝完,你一定會再回購

味道5/5,滿分
抵飲度5/5,滿分
正呀
2022-10-20 459 浏览
每次去觀塘都會來"米拉"點2杯飲品先離開,因為良心老板服務好囉!😁😁😁 台式手搖茶,今日點咗~~1. 珍珠奶 (濃奶茶+珍珠好好飲呀!)2. 百香果綠茶寒天夏日炎炎, 飲番杯百香果綠茶夠解渴加埋 寒天煙煙靭靭滿有口感,好清爽)

台式手搖茶,今日點咗~~
1. 珍珠奶
(濃奶茶+珍珠
好好飲呀!)

2. 百香果綠茶寒天
夏日炎炎, 飲番杯百香果綠茶夠解渴
加埋 寒天煙煙靭靭滿有口感,好清爽

2022-10-12
用餐时段
下午茶
  • 凍話梅檸檬
2022-08-16 204 浏览
系東廣場內除了搵食之外,搵杯野飲下先夠配搭....心心思思來到米拉店,點杯野飲先...良心老闆,店鋪飲品選擇多, 細用心為你們服務, 飲品價錢合理...仲有印仔卡! 讚百香寒天綠醇茶
系東廣場內除了搵食之外,搵杯野飲下先夠配搭....
心心思思來到米拉店,點杯野飲先...

百香寒天綠

醇茶

2022-08-15
5 分钟 (堂食)
$26 (其他)
2022-03-26 661 浏览
周不時經過會見到呢間嘢都圍咗好多人所以就去試下我本人係好愛飲益力多綠茶然而得好少茶飲鋪係有呢個選項所以見到貼住益力多特飲就跑去試下但當我望清楚先發現佢得益力多加水果點知老闆好熱情咁問想飲咩我就即管問下點知老闆話我講得出佢做到都做所以就開開心心買咗啦咁我第一次係買嘅微糖冰飲到第一啖真係哇咗一聲佢嘅茶底真係好出綠茶嘅味道係完全冇比益力多蓋過咗相互mix得啱啱好相對其他大店一係得益力多味,一係得酸酸嘅淡茶味呢間小店真相當唔錯重點先$24蚊,老闆仲要用2支益力多又足料又平係極值得回頭嘅一間店所以我後來又買咗杯係少甜嘅就發現甜多啲,茶味都冇咁出所以微糖少冰對我而然係最啱啱好提外話:老闆真係好熱情好nice讚💛💛💛💛💛
周不時經過會見到呢間嘢都圍咗好多人
佢嘅茶底真係好出
綠茶嘅味道係完全冇比益力多蓋過咗
相互mix得啱啱好
相對其他大店
一係得益力多味,一係得酸酸嘅淡茶味
呢間小店真相當唔錯
重點先$24蚊,老闆仲要用2支益力多
又足料又平
係極值得回頭嘅一間店
所以我後來又買咗杯
係少甜嘅
就發現甜多啲,茶味都冇咁出
所以微糖少冰對我而然係最啱啱好
提外話:老闆真係好熱情好nice
讚💛💛💛💛💛
益力多綠茶
2022-03-06 425 浏览
其實玫瑰奶茶應該唔係得呢度有🤣只係我飲開啲大路嘢,一見玫瑰咁特別就嗌嚟試下啦!➼ 玫瑰鮮奶茶我嗌咗微甜,個甜度非常好!冇呃我🤣(有好多話係微甜仲係好甜㗎🥲)少少甜更加突出咗茶香同微酸嘅玫瑰味👍🏻好似將平時飲開嘅玫瑰花茶mix埋奶茶咁🤣

➼ 玫瑰鮮奶茶

玫瑰鮮奶茶
玫瑰鮮奶茶
2021-11-25 497 浏览
老細同我講話好耐冇見我🤭我都真係好似有幾年無去😅今次叫杯韓式粒粒雪梨爽先,潤一潤喉嚨😘杯韓式粒粒雪梨爽好有雪梨味,唔會好甜,感覺好清潤,好啱冬天飲,而且仲有蘆薈粒,又健康,20幾蚊一大杯,好抵!
韓式粒粒雪梨爽
韓式粒粒雪梨爽
2021-08-28 556 浏览
🔸️ 觀塘多嘢食就人人都知👫喺嗰度食到飽飽濟濟飲咩好呢⁉️我哋無意中發現呢一間飲品店老闆好熱情👍係自家店嚟㗎佢推介咗我哋飲呢一款飲品🥰-----------------⭐ 話梅檸檬 $21🔸️ 我哋叫咗無糖但都有少少甜味,甜度適中💕酸酸地好開胃❗入面仲有啲寒冰 好彈牙🤗🧸推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐-----------------㊙️總括而言, 飲品店嘅性價比高,想試埋其他唔同類型嘅飲品呀 🥰❗-----------------米拉觀塘成業街7號東廣場地下45號舖
🔸️ 觀塘多嘢食就人人都知👫
喺嗰度食到飽飽濟濟飲咩好呢⁉️
我哋無意中發現呢一間飲品店
老闆好熱情👍係自家店嚟㗎
佢推介咗我哋飲呢一款飲品🥰
⭐ 話梅檸檬 $21
🔸️ 我哋叫咗無糖
但都有少少甜味,甜度適中💕
酸酸地好開胃❗
入面仲有啲寒冰 好彈牙🤗
🧸推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐

米拉
觀塘成業街7號東廣場地下45號舖
2021-08-09 400 浏览
This small shop may seem very average but the drinks are really good compared to large chain stores. It’s cheap and the flavors are on another level I’m a boba critic myself and I can say the drinks are one of my fav !! Especially the taro one
2021-08-01 380 浏览
我相信好多人都喜歡揸住杯臺式飲品一路行一路飲,特別係夏天!見天氣咁熱就忍唔住買一杯嚟飲下!米拉係我東廣場入面嘅首選!因為我飲過咁多間臺式飲品,佢哋既茶底係同我係臺灣飲既最相似,水果茶亦比其他地方飲既更加優勝!因為佢哋個味道比較真實,唔會比人覺得好化學嘅感覺!味道方面甜道也是適中的,即使是正常甜!價錢方面也不算昂貴(對於九龍來講),而且老闆十分有禮貌!商場人流多,有時等候會較為有點兒擠迫,但只要大家互相遷就,或者去附近行多一個圈再回來領取飲品!這樣就會令到個環境更加完美!
2021-07-31
5 分钟 (堂食)
台式手搖飲品最得我歡心既都係:珍珠奶茶,又滑又香微苦既奶茶,加上甜蜜Q彈的珍珠,真係肥左都抵!今次係第一次幫襯米拉,睇睇menu,突然想飲鮮奶,所以決定叫黑糖珍珠鮮奶,少冰,微甜,埋單$28。微甜雖然落少左黑糖,但配埋本身甜既珍珠都算好甜下,個人覺得可以再落少啲黑糖。珍珠非常有嚼口,好Q,甜度適中,而珍珠size就比一般連鎖店細啲,咬落口感唔錯。鮮奶飲落滑口,冇奶腥味。同其他食客既體驗有少少唔同,店員比我感覺有啲唔耐煩,態度一般。但飲品好飲到唔記得影相xd

鮮奶飲落滑口,冇奶腥味。

但飲品好飲到唔記得影相xd

2021-04-20 546 浏览
以前在附近上班,不久就會跟同事叫下午茶,作為奶茶聯盟的成員國,當然會點盟友的奶茶。多年後重回舊地,就點了個最基本的「黑糖珍珠奶茶」,重新品嘗昔日的風味。茶底夠濃,珍珠夠Q,店主依舊仲好細心問我是不是外賣,要不要加袋裝好。以前可以很方便的拿回公司喝,現在已經回不過去了,於是跑到附近的晒草灣球場,給自己五分鐘幻想一下身處仍然可以呼吸自由空氣的台灣,一邊看球,一邊享受這杯不知道日後能不能再喝的黑糖珍珠奶茶。

黑糖珍珠奶茶
2021-04-18