2023-08-21 48 浏览
🩶 入到去餐廳,座位都算闊落,同埋冷氣好涼☺️🩶 我老公平時都好鍾意食扒餐,不過又唔係每次都想用幾百蚊食。今次發現喺新澳餐室 有得$78食美式雜扒,幾抵食😁🩶 可以揀兩款扒,選擇有西冷牛扒, 板煎雞扒, 香煎豬扒, 炸魚柳 四款選擇。醬汁就三揀一,可以揀黑椒汁/ 茄汁/咖喱汁~🩶 我最後揀咗西冷同煎雞扒☺️ 煎雞皮非常脆口,仲非常有油脂香😝 西冷都無乜筋,食落唔韌👍🏼🩶 最開心係扒餐仲已經包咗煙肉🥓, 炸薯條, 牛油炒雜菜, 同豬仔包。炸薯條仲可以轉做意粉或者飯😊 豬仔包外脆內軟👍🏼🩶 個餐本身包咗熱咖啡或者熱奶茶,我哋就加咗$9轉做紅豆冰😁 紅豆冰好足料,好多紅豆🫘食!🩶 另一個餐就嗌咗XO醬滑蛋蔥花叉燒 $66 份量好大!半熟滑蛋加叉燒好正😋 加咗洋蔥同蔥花,上邊仲有唔吝嗇嘅XO醬,撈埋一齊食更惹味~🩶 呢個餐都係加咗$9轉做凍鮮檸利賓納💟因為利賓納比較少自己買來飲~ 🩶 以後夜晚食飯都會考慮嚟呢度食😉
🩶 入到去餐廳,座位都算闊落,同埋冷氣好涼☺️

🩶 另一個餐就嗌咗XO醬滑蛋蔥花叉燒 $66

🩶 呢個餐都係加咗$9轉做凍鮮檸利賓納💟
因為利賓納比較少自己買來飲~
🩶 以後夜晚食飯都會考慮嚟呢度食😉