2016-12-27 1612 浏览
我同老公老系千味烧嘅常客老公唔中意其他串烧店既深圳风味,皆因乜都加孜然粉同大量调味料,所以千味烧嘅粤式串烧系我哋嘅至爱由开业至今食过不下二十次,终于舍得打下食评,相片系前两日买左外卖反屋企影既呢度有室内有室外,室内系楼上有冷气,但我们独爱室外食,以前系坐街边,而家系有瓦遮头既位置,泊车方便,望住架车食又系别有一番风味唔好谂住系街食就污糟又唔卫生,小女子系肠胃差到不能够再差既人,但每次食完都无事,就知卫生情况系无问题啦,佢地亦系用即弃既餐具,虽然有点不环保,但胜在卫生一定有保障!最惊曱甴既我系曱甴sensor,视线范围之有曱甴就wewa鬼叫,但系呢度我只系见过一次咁大把,之后次次食都无见过,所以怕曱甴而唔敢食街边野既你地唔洗怕啦!以下介绍嘅食物绝对系必食,食过一定翻寻味翠玉瓜咬落去啖啖都系汁,好清甜既翠玉瓜,烧到啱啱好熟哂,谂起都流哂口水,每次去我都最少食两串!汁烧冬菇好香冬菇味,加上佢地既烧汁去食真系一流呀!多春鱼烧到皮脆然后d鱼子完全唔苦,咬落去bibibaba好爽呀!本人唔系太食辣,食亲多春鱼都要点少少辣粉去食,好惹味!烧鸡脾系我同老公至爱,鸡脾皮脆肉软,咬落去啖啖都系肉,次次都会
我同老公老系千味烧嘅常客

以下介绍嘅食物绝对系必食,食过一定翻寻味

汁烧冬菇好香冬菇味,加上佢地既烧汁去食真系一流呀!

烧鸡脾系我同老公至爱,鸡脾皮脆肉软,咬落去啖啖都系肉,次次都会争食烧到好香既软骨位,正呀!

鸡中翼啖啖都系好香既皮同好入味既肉,我呢个自己一个都食两串!

鸡脆骨一份有三串,独食一份都唔够喉!

京葱安格斯牛柳粒系某次老公朋友点左,我食佢一粒,吓?竟然串烧既牛柳粒都可以烧到完全唔sip牙又香软,师傅手势好好,一啖牛柳一啖京葱简直系绝配!即场encore添呀!

三款雪花牛肉卷都好正,牛肉既油脂加上夹住既蔬菜系完全唔会觉得肥腻,无得顶!

坚手打墨鱼丸同坚手打黑椒牛丸系食得岀好坚!真心坚手打,最憎食机整丸类既我一食便知龙与凤,又系误打误撞食过一次之后就次次都要嗌呢个!

烧芥兰系我食得最开心既,老公每次都会将最入味最香既叶位食哂,然后将个又香又多汁既菜框比我食,唔食菜叶既我最中意就系食芥兰喇!

食串烧梗系要饮鸡骨草或王老吉中和下,如果中意饮酒既朋友就记得要自备喇

由于次次都系食必食既呢堆串烧,食完都饱哂,无位食其他野,下次试新野再介绍比大家知必食串烧!
$100 (宵夜)
  • 鸡脆骨
  • 烧鸡脾