2025-04-15
餐廳提供韓燒放題, 除了燒肉外還有熟食等等, 款式多達60款種類, 真的是「吃到飽」了。 你看我全張桌都滿是食物就知有多誇張! 😆 上菜速度非常快, 職員會不停幫你收拾東西, 所以也不用怕可以放心點多一點 😊 餐廳座位非常寬闊, 現在餐廳有不少優惠, 每4位就可以加$1換購慶州千年韓牛西冷1塊或醬油蟹拼盤1碟, 另外生日7日前只要夠8位就有免費蛋糕與1位免費 😃 韓燒放題 $298這個價錢是平日晚市價, 額外加$88可以任食海鮮刺身, 加$68可以任飲燒酒, 加$58可以任飯啤酒, 全都要就加$108, 既然一場到來當然全都加才盡慶! 😁 款式即時變成100種食物。由於實在點了太多食物, 所以未能每一樣都點評, 唯有說重點 😌燒肉&刺身燒牛肉味道不錯, 但切得有點太薄, 口感未夠豐富, 多款牛肉當中我覺得最好就是澳洲安格斯牛, 比較軟嫩。當然怎樣也不可能跟慶州千年韓牛西冷相提並論, 雖然並不算厚身, 但有份量, 而且肉質最腍, 油花亦最多, 所以特別juicy 😃 說起Juicy, 它的雞扒也相當juicy, 我覺得雞肉比部份燒牛肉更好吃! 🤭 刺身有10款選擇, 全部都新鮮, 連希靈
韓燒放題 $298
醬油蟹拼盤
燒肉&刺身
燒牛肉味道不錯, 但切得有點太薄, 口感未夠豐富, 多款牛肉當中我覺得最好就是澳洲安格斯牛, 比較軟嫩。當然怎樣也不可能跟慶州千年韓牛西冷相提並論, 雖然並不算厚身, 但有份量, 而且肉質最腍, 油花亦最多, 所以特別juicy 😃 說起Juicy, 它的雞扒也相當juicy, 我覺得雞肉比部份燒牛肉更好吃! 🤭 刺身有10款選擇, 全部都新鮮, 連希靈魚都不覺得腥 👍🏻
慶州千年韓牛西冷
整個拼盤除了蟹, 還有蝦和八爪魚, 每樣都很鮮甜 😍 全部都可以即時吃, 我覺得差不多由我吃了所有八爪魚 😬 醬油蟹就比較細小, 而我只吃了蟹膏, 海水味蠻重的。
雞軟骨
韓式炸雞翼
上面也提及, 雞扒甚至至比部份燒牛肉還要好, 所以雞的種類全部都好吃, 全部都炸到脆卜卜, 雞肉也十分滑溜 ☺️ 雞軟骨當然不可能滑溜, 但外脆內軟的。
韓式蛋卷
十分原始的蛋卷, 無添加任何其他醬汁, 略嫌太結實, 但甜度適中 🙂
泡菜豬肉湯
這個湯也火錯, 不辣但不失泡菜味。