2022-09-06
🐮和牛燒肉一郎🐮📍:佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓⏰:12:00pm-4:00pm,5:30pm-11:30pm最近同男朋友出街 夜晚諗唔到食咩 又想食燒肉 於是去咗呢間位於佐敦嘅和牛燒肉店😍佢哋係全港首創新幹線列車送餐服務🚄送餐快捷又衛生!值得一提 佢哋嘅座位坐得好舒服又闊落 成個感覺好乾淨 用餐體驗都幾好🙌🏻 餐廳嘅抽風系統都好好 完全感受唔到侷促嘅感覺👍🏻🔸「B餐」-102款舟 •盛合+桶 •盛合🔸(星期一至四每位$448 星期五至日及公眾假期每位$498)🐂盛合包括特選牛脊肉、牛裏脊肉、牛肋條、扇貝、蝦、五花腩、雞肉、特選牛肋肉😍個人最喜愛系大判壽喜燒牛里脊肉 一大塊薄身牛肉 油脂分佈靚 食落細緻軟嫩 充滿肉味 配埋蛋汁一齊食 真係可以再encore😍仲有厚切牛舌都唔錯 牛舌厚身之餘好淋 一啲都唔蘇!而且佢哋嘅海鮮都好高質 有帆立貝同海蝦 味道鮮甜之餘 好新鮮 帆立貝大大粒 食落軟嫩 海蝦好爽口 彈牙有咬口!除咗呢啲款式之外 仲有好多炸物、小卷、拉麵烏冬 同埋唔同款式嘅涼拌小菜👍🏻質素好好 每樣嘅份量都好少 可以食多幾種唔同款式!個人最推介係炸生蠔🦪新鮮得泥熱辣辣 再配埋
📍:佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓
🔸「B餐」-102款舟 •盛合+桶 •盛合🔸
仲有厚切牛舌都唔錯 牛舌厚身之餘好淋 一啲都唔蘇!
除咗呢啲款式之外 仲有好多炸物、小卷、拉麵烏冬
同埋唔同款式嘅涼拌小菜👍🏻質素好好 每樣嘅份量都好少 可以食多幾種唔同款式!個人最推介係炸生蠔🦪新鮮得泥熱辣辣 再配埋沙律醬好惹味!
🧃飲品、🍮甜品、🥗沙律
外面自助區雖然唔多款式 但係勝在款式齊全
飲品有罐裝汽水、茶、果汁 仲有餐廳自己製作飲品 有花茶、蔬果汁 養生之餘仲好健康!個人極力推介佢哋嘅甘蔗蘋果美人水 甜甜地之餘仲可以減輕食肉嘅油膩感🙌🏻
值得一讚佢哋嘅甜品 會寫低幾時生產 同埋到期日 我拎咗三款 每一樣我都好鍾意!特別係嗰個焦糖布甸 雖然比較硬身 但係蛋香味非常濃郁!
出邊仲有各款雪條 大部份都係日本牌子 男朋友拎咗佢哋嘅牛乳味雪條 濃郁之餘奶味好重 仲要一口氣食咗兩條😂😂