2023-03-01
平時去開連鎖店打邊爐 今次就去咗一間單點火鍋店 裝修好靚同埋好有特色😍 食物質素都非常之高而且又打卡able📸 搵到正嘢當然要推介俾大家啦🥰1. 胡椒豬筒骨濃湯鍋 2. 蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)$2983. 餃子拼盤$1484. 豐盛蔬菜拼盤$1285. 竹蔗茅根$786. 手打蟹籽鮮蝦丸(八粒) $108呢度啲湯底都好特別 唔係普通沙嗲或者豬骨湯底 今次我就要咗一款胡椒豬筒骨濃湯鍋🐷本身個湯都係飲得 好香胡椒味但又唔會蓋過豬骨濃湯嘅味道🤪而且依個湯底係用大量豬骨去熬製而成 非常有鮮味😋打邊爐梗係要有牛肉啦🐮 今次要咗一份細嘅牛頸脊 望落超級靚 肥瘦均勻😎食落都好有驚喜 咬落完全唔韌 亦都好香牛味🤩另外仲叫咗個餃子拼盤同埋手打蟹籽鮮蝦丸🦐餃子拼盤有唔同味道 每一款都好好味而且仲好足料 而個鮮蝦丸亦都好彈牙好濃蝦味 同埋食得出好新鮮😗蔬菜拼盤擺盤都完全唔馬虎 入邊有大概七至八款蔬菜每一款都好新鮮 適合鍾意食唔同菜嘅你🥗而家竹蔗茅根都好特別 係用一個類似漏斗嘅器皿裝住 超級有驚喜 又有玩味🤣
1. 胡椒豬筒骨濃湯鍋
2. 蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)$298