2023-08-23 99 浏览
上次食完lunch buffet,原來呢幢加州大廈仲有間都有lunch buffet,呢度主打海鮮、冷盤前菜,反而係冇熱食嘅,想要熱食就可以加錢add on🥗沙律有好多種類,另有多種🧀cheese、Parma ham等等🥖好鐘意食呢到sourdough,外脆內軟,點黑醋同olive oil好好食,食咗6件😛🦞冷盤有大大隻龍蝦,絕對係必食,仲有凍蝦、生蠔、麵包蟹、長腳蟹,龍蝦好多膏🐟香烤原條鱸魚+$198勁鐘意食魚嘅我,一見到呢條烤魚就覺得好正,賣相超得,烤得又靚又香,魚肉好滑又多汁,再點埋本身魚油魚汁加多少少檸檬,唔油膩又好食🍰最後到甜品啦,一樣勁多款,有macaroon、Napoléon cake、cheese cake、chocolate tart、tiramisu、ice cream,仲有少見嘅朱古力噴泉噴泉,可以用士多啤梨、棉花糖等去沾上朱古力,仲有好多生果,哈密瓜同蜜瓜勁甜🍈雪糕都好多人食🍦🚩ARIA (中環) @ariaitalian 📍中環德己立街30-32號加州大廈24樓

🐟香烤原條鱸魚+$198

🚩ARIA (中環) @ariaitalian