2016-09-26
沙田圍有一間餐廳好多人推介,好唔好味真係試過先知!所以根據推介既地點與朋友約左食飯,估唔到係我心目中咁偏遠嘅地方竟然有咁多人,究竟係咩葫蘆買咩藥呢?我哋最鍾意食牛肉,燒安格斯肉眼扒就最啱我哋,個價錢合理。燒美國安格斯肉眼扒$198估唔到塊肉都好大,至少大個一隻男人手版,切開之後有少少紅色,非常鬆化。而且佢加左一啲香草上去, 仲有一啲燒汁,令到肉更香。另外有一些沙律菜,好新鮮呀原來唔係雪藏嘅菜。中和左牛肉,變得更加健康。青蘋果沙律好清新,我落去爽口又新鮮,味道清甜又帶點酸味。另外還有一些甜的翠翠令清新的感覺變得濃郁。沙律菜配以橄欖油,雖然我唔係非常喜歡食橄欖油但係好健康囉!炸薯角有意思,一望已經覺得好好味, 炸皮又唔厚, 主力食入面嘅薯仔,熱力十足好快係咀既入面溶掉,好香呀!點茄汁食perfect!