其實我覺得熱天打邊爐, 再加罐可樂, 同埋夠涼嘅冷氣,係仲爽皮過冬天!朋友就搵左呢間位主打海鮮、火鍋、小廚嘅喜鍋, 一於試試佢~呢間火鍋店位於旺中帶靜同埋唔會太多人太迫嘅上海街,到達後, 店員徐徐端上自選醬料混醬 (我已經肚餓,快, PLS)2個人叫左一楂酸梅汁。我個胃醒哂, 想FIT就假喇XDDD我同朋友就嗌左我地最想試而亦都係呢間火鍋嘅招牌湯底 (招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋(送甘香泡飯) $188 )湯呈奶白色, 係魚湯嘅味道, 裡面就有花膠、鯊魚骨、豬手同雞腳,,木桶裝住炸到脆卜卜嘅脆米。另外, 附送甘香泡飯連埋骨膠原湯底一齊食, 無得頂打邊爐又點小得牛肉啊!🤭叫左個細份嘅頂級安格斯牛頸脊(小) $188。鋪滿碟面嘅牛肉, 望落色水十分唔錯, 油脂分佈平均, 牛肉軟硬度適中, 有小量油脂滲出黎,再加上牛肉味濃, 正到驚海鮮我一向都必選蝦架喇, 好大隻呀喂, 食落啖啖肉, 又厚身, 骨膠原湯+大蝦, 聽個名都覺得好鮮甜。😊😊😊鮑魚又係出色, 夠彈牙, 記得唔好6得太熟呀。我好似6分鐘就食XDD😝😝😝萵荀: 因為我好怕D菜成日索哂D湯底就會好油,所以今次揀萵荀食, 好FRESH好爽口,

2個人叫左一楂酸梅汁。我個胃醒哂, 想FIT就假喇XDDD

另外, 附送甘香泡飯連埋骨膠原湯底一齊食, 無得頂

打邊爐又點小得牛肉啊!🤭

萵荀: 因為我好怕D菜成日索哂D湯底就會好油,所以今次揀萵荀食, 好FRESH好爽口, 夾到不得了。♥️

整體黎講, 喜鍋位置方便就腳, 火鍋湯底多選擇又有驚喜,
下次再黎叫齊腳食"牛魔皇塔"😁
2018-07-08