2016-08-25
今日組大隊成班人去搵放題食,攪手既我黎到發現呢度係同mk嗰間番本應該同老闆既,因為d點餐紙一樣的。黎放題,當然唔少得我的最愛,大點特點我個中華沙律,加賣無得輸既芝麻仔,自然爽口脆身好味道。刺身主要要點回本之作,帶子三文魚希靈魚甜蝦唔洗講啦,整体質素唔曳嫁,魚切得夠厚,唔係濕濕碎碎慘不忍睹既切工,甜蝦亦不細,呢度有d驚喜位,取而代之無雪味又色澤ok,狂食反本有take two.各式壽司都唔錯,呢度無得點普通嗰隻花之戀,所以就點左三色花之戀喇,其實黑魚子同樣爽口好味的,加賣大喜bb沙律旦黃醬去同三文卷成一齊,天衣無逢既襯組合,食食食食唔停。當然係狂點啦。。。帆立貝加左蟹子幾惹味,雖然肉不帶卻幾嫩呀。鹽燒牛舌又係去到邊都實叫既牛舌,有點鞋口唔多入味。芝士春卷芝士味不太覺有,未受滿足,炸得太油膩,雖然係幾脆。綠茶雪米池雖然係來貨不是自家制,但甜品唔整翻幾粒唔對住自己,綠茶味無乜,但色靚甜甜地ok提子汁竟然有粒粒,記得呢個樽裝比較貴,估唔到會有,今日可以一試。果汁先生鍾意呢度多飲品同雪糕簡,雖然係市面普通的紙包樽裝飲,但有橙汁呀,覺比叫的那種特飲更快靚正,都在雪櫃任拎唔嬲半自助Good!食後感:
又係去到邊都實叫既牛舌,有點鞋口唔多入味。
芝士味不太覺有,未受滿足,炸得太油膩,雖然係幾脆。
提子汁
竟然有粒粒,記得呢個樽裝比較貴,估唔到會有,今日可以一試。