餐厅: Poke Go (大南街)
资讯:

2021-08-19 1113 浏览
勁開心,最近越嚟越熱門嘅夏威夷魚生飯而家都可以喺深水埗食到,終於可以再有多幾個選擇餐廳嘅裝修都幾chill,樓底好高唔會俾人好壓迫嘅感覺裝修風格都係偏夏威夷,俾人感覺好舒服初頭幾次嚟食覺得冇乜主意嘅可以選擇返佢嘅signature bowl再唔係都可以自選配搭,大方向都係揀一種肉類/菇然後加配料再揀汁,而個Basic就可以揀沙律菜,壽司飯或者珍珠糙米,我自己個人最鍾意就係沙律mix珍珠糙米今次叫咗個Ohana,主要係有青瓜粟米,櫻桃蕃茄,配搭三文魚加埋沙律菜同埋珍珠糙飯我都係第一次食配菜主要為蔬菜嘅配搭食落去加埋蜜糖芥茉醬嘅味道出奇地清新好有口感,加埋三文魚非常之肥美夏天太熱冇乜食慾食呢個簡直就係一流另外叫咗個808, 將用咗山葵乳酪醬味道會比較有少少辣但又唔會去到好攻鼻毛豆,菇同埋吞拿魚都含有非常豐富嘅蛋白質加上佢有珍珠糙米同沙律,營養非常之均衡味道開胃得來又非常之易入口三文魚子鹹鹹地增加左味道嘅層次顏色咁靚攞嚟打卡一流飲品方面叫咗個紅火龍果汁果汁都係冇加糖保持最原汁原味

餐廳嘅裝修都幾chill,樓底好高唔會俾人好壓迫嘅感覺

裝修風格都係偏夏威夷,俾人感覺好舒服

我都係第一次食配菜主要為蔬菜嘅配搭
食落去加埋蜜糖芥茉醬嘅味道出奇地清新
好有口感,加埋三文魚非常之肥美
夏天太熱冇乜食慾食呢個簡直就係一流

毛豆,菇同埋吞拿魚都含有非常豐富嘅蛋白質
加上佢有珍珠糙米同沙律,營養非常之均衡
味道開胃得來又非常之易入口
三文魚子鹹鹹地增加左味道嘅層次