2021-08-18 102 浏览
仲有一個月先到中秋節,香港有排都未入秋,天氣仲係非常酷熱!間唔中成日落雨,但係我哋已經等唔切,就決定要去燒烤,當然我哋選擇嘅就係坐喺冷氣入邊嘅日式燒烤啦。如果like餐廳社交平台專頁同留言就可以有買一送一優惠架,預早三日前訂座又送刺身任食,真係抵到爛!喺旺角商場4樓,位置好方便,有定食套餐或者放題式。放題有四個選擇,我哋揀咗嘅係「霞」,有成94款食品嘅選擇,$398一個人,佢仲做緊買一送一嘅優惠,埋單都係大概$200幾一個人,非常抵食!佢門口有呢一個日本岩手縣和牛認證書,對於食品品質有保證,所以真係食得放心!先上嚟嘅頭盤,嘩好吸引,有兩大隻鮑魚!仲有一壺韓風瓷器醬油牛肋肉,好搞笑成個餸咁,所有精華都可以留喺壺入邊。個兜水牛芝士燒溶咗後,可以用嚟點雞腿肉食,咁樣加添左一啲特色,仲可以拉絲影相添。M5和牛西冷扒大大塊都係任叫任食,出去出邊食差唔多都要$100 一塊啦,所以真係好抵食㗎!我哋一人食咗一塊,油脂味好香,肉質又稔,貫穿晒成塊牛扒。佢嘅餐牌都有好多選擇,例如有呢啲海鮮,虎蝦同埋牛油帆立貝。仲有呢啲一兜兜嘅小食,好似有牛油香草藍青口、牛油燒廣島蠔、墨魚仔、黑松露牛油燒雜菌。全部既牛油

M5和牛西冷扒

佢嘅餐牌都有好多選擇,例如有呢啲海鮮,虎蝦同埋牛油帆立貝。
仲有呢啲一兜兜嘅小食,好似有牛油香草藍青口、牛油燒廣島蠔、墨魚仔、黑松露牛油燒雜菌。全部既牛油味都好香濃,特別配合食材!墨魚仔爽口彈牙,細細粒,食起嚟方便好味!
除咗燒嘅食物,仲有一啲揚物、天婦羅、米飯麵食、沙律或者熱食等!佢個天婦羅蝦都幾薄漿,唔錯,入面蝦啖啖肉。章魚小丸子熱辣辣,喺出邊街買食嘅一模一樣,正!香芋丸幾特別,入邊包住左一啲香芋蓉,好似炸咗嘅湯圓咁樣煙煙癮癮,係一個唔錯嘅甜品

佢嘅刺身亦都係高質,每種食材都好新鮮,而且切割厚薄適中,簡單點少少醬油同埋山葵,已經鮮味無窮;特別要食嘅當然係帶子、馬刀貝、甜蝦同埋三文魚,我哋總共食咗兩round!

喺旺角搵放題,食品嘅選擇多,又可以慢慢食足兩個鐘,而且上菜速度快,食材亦都新鮮,值得來試試!

2021-08-18