如果夏天只能揀一樣甜品,應該非刨冰莫屬了🤤🤤🤤🤤今日同大寶行銅鑼灣,行到身水身汗,又攰又熱⋯⋯⋯🥵🥵🥵我哋只係想搵個地方,食個冰涼透心嘅野食咋🥵🥵🥵靈機一觸!就諗起呢度喇!!去到見到人龍,一定無去錯喇🤣🤣好彩都只係等咗半個鐘左右,就有位喇💛💛💛係排隊嘅時候,職員已經比定Menu 我哋,揀定落定單,一入去坐低無耐就有得食喇!好正!即時涼透心💜🤤由於同大寶食嘅關係,佢一睇到「朱古力」三個宇就已經嘈住要揀佢🫣好啦好啦!反正我都愛😎所以就揀咗呢個新品「雲呢拿朱古力」係冰冰未上枱之前我已經好聽話睇咗個規矩,就係冰冰上枱後20秒內要影完相,即刻要食用喇!!所以職員一將冰冰放上枱,我都唔敢影太多幅相,嗱嗱聲叫大寶一齊開動喇😎冰冰由兩隻味道嘅刨冰組成:朱古力+雲呢拿牛奶,上面有奶蓋+OREO碎碎,刨冰中心更加係有OREO碎,簡直係大寶至愛💛因為真係太驚會跌冰同埋會溶喇,所以我同大寶完全係Fast Mode ON!! 好彩我無敏感牙齒,而且我食凍野一向快😎😎😎😎所以唔使15分鐘,成個冰已經比我哋KO咗🤣🤣冰冰味道唔會太甜,夾埋佢OREO嘅餅碎係中心一齊食,味道係剛好,所以大大杯我諗我哋都可以食得晒😎🤣🤣
如果夏天只能揀一樣甜品,應該非刨冰莫屬了🤤🤤🤤🤤

食飽飽門口都未出,大寶已經叫下次一定要再嚟再嚟!!好啦好啦,見係冰冰咋😎