2019-09-26
平時打邊爐都算多,有咁多新鮮海鮮嘅就真係少見!呢間火鍋店成日都好爆滿,唔提早訂位分分鐘冇得食,今次提早book位,唔使等位就有得食。今次入到去裏面已經有好多人啊!原來呢度除咗基本嘅火鍋之外,仲可以升級唔同美食,豐儉由人,因為今次想食好啲,就試吓升級啦!首先揀湯底可以食雞煲或者直接打邊爐,我哋重點想打邊爐所以就直接揀咗兩款湯底,包括沙嗲湯及芫荽皮蛋湯,沙嗲湯口味比較濃郁,芫荽皮蛋湯味道比較清新。任食刺身每位就需要加$30 ,不過刺身選擇都好多,包括成日都會見到嘅甜蝦、三文魚、希靈魚、赤貝等等,估唔到都幾新鮮!特別係啲甜蝦你會見到佢好晶凝通透,最少都有放題嘅質素!仲可以不停食添!因為我哋都好鍾意食海鮮,每位加$58就可以好豐富地升級海鮮,呢個海鮮原來要兩人起先可以叫,所以一個人打邊爐係唔可以升級!裏面有好多生猛海鮮,鮮蝦同埋鮑魚都仲識郁,其他例如龍蝦、青口、蜆肉、帶子、聖子、翡翠螺等等⋯見到都係非常新鮮同埋大隻!仲有一兜靚靚嘅牛肉,見到花紋分布適中,每一片size均等,牛味十足。食咗個超多嘢食嘅海鮮拼盤同埋任食刺身之後,個胃已經少咗好多空間,之後雖然都知道任食餐牌有好多選擇,還是隨意選了幾
平時打邊爐都算多,有咁多新鮮海鮮嘅就真係少見!
食咗個超多嘢食嘅海鮮拼盤同埋任食刺身之後,個胃已經少咗好多空間,之後雖然都知道任食餐牌有好多選擇,還是隨意選了幾款。
火鍋任食當然不少得任飲,飲品有好多選擇,平時見唔到嘅呢度都一樣有,如果鍾意食甜品嘅可以留肚,特別牌子雪糕甚至乎特別啲嘅榴槤味雪條都有,都幾得意。