2022-11-11 103 浏览
之前喺网上见过朋友post呢间芝士鸡煲,睇到我劲想食!!好邪恶好吸引🤤 终于捉到个friend嚟陪我去食😈我哋呢日系平日去食,楼上铺静静地唔算好多人,而且呢度嘅座位大部份都系卡位,算阔落,唔会坐得好逼夹呢度叫嘢食系用QR code手机落单,不过侍应姐姐都好好服务,佢哋应该系一个人负责一个area几张枱,负责我哋张枱个姐姐都有过嚟介绍吓有咩推介,必试嘅当然系芝士鸡煲啦!🧀🧀 呢度嘅芝士鸡煲,最正嘅系有得拣芝士份量😍😍 我即时拣咗「增量」芝士!😈 一系唔食,一食就要食最邪恶!上菜嘅时候侍应摆低个煲,然后讲解一下,叫我哋等佢嚟开,然之后要由面开始食落底~我哋拣咗个细嘅煲,2-3人份量,我哋两个女仔食真系算好多😂😂😂都有好多件鸡!食到咁上下,就可以叫侍应姐姐加汤,呢个时候佢会问你加芝士汤定系鸡汤,我哋就问咗佢嘅意见,佢话加鸡汤冇咁漏☺️ 我哋就拣咗加鸡汤喇!滚起之后,就可以落埋其他𩠌,我哋叫咗手打墨鱼丸,同埋一份手打丸拼盘(墨鱼丸、鲮鱼丸、M五和牛丸…..etc)呢度嘅手打丸系自家制,好够弹牙👍🏻👍🏻 我哋食完鸡煲已经饱饱地,所以冇叫太多配菜,加埋一份油麦菜,已经够晒饱!好满足!饮品方便,有啲一

手打墨鱼丸

饮品方便,有啲一渣渣嘅嘢饮~ 我哋拣咗银菊露,打边炉清热气啱晒☺️

2022-11-08
手打墨鱼丸