2012-07-25 47 浏览
因為book左上環浦和最後等了又等都係冇位, 於是乎就拉隊過黎松家食, 點知塞翁失馬, 焉知非福... 今次捨浦而就松, 好明顯係明智之舉!先講刺身類: 大路野好似三文魚、甜蝦都係水準之中, 而希靈魚比預期出色.火灸壽司: 三文魚好味, 海鰻太乾.牛仔骨: 夠哂味, 冇話太咸亦唔un薄燒牛肉: 呢個如果冇咁多蔥可能會仲好燒牛脷: 一個字: 掂蒜香蝦: 普普通通牛油帶子: 牛油夠香, 帶子唔"痴"牙炸蠔: 炸漿薄d會更好天婦羅: 唔錯冷蕎麥麵: 呢個唔得炒雜菜: 都係唔多得雪糕: 唯一錯單ge食品, 我要芝麻+菠蘿, 佢比左芝麻+紅豆飲品: 巴x時清熱飲, 好Q難飲, 3個人各飲左一啖就放棄左了呢間松家其實我舊年已經去過一次, 雖然整體上今次冇上次咁好, 但係二百幾銀ge日式放題來講都算係屬於中上, 起碼坐位舒適, 大部份都好味兼全晚從未漏單 ... 值得一提ge係今次服務非常出色, 服侍我地張枱果位女侍應, 收碟速度快到你唔信, 你一擺低隻吉碟唔夠10秒佢就會即刻收, 好似收慢d會比人炒咁款, 呢樣我真係要讚...

火灸壽司: 三文魚好味, 海鰻太乾.
牛仔骨: 夠哂味, 冇話太咸亦唔un
薄燒牛肉: 呢個如果冇咁多蔥可能會仲好
燒牛脷: 一個字: 掂
蒜香蝦: 普普通通
牛油帶子: 牛油夠香, 帶子唔"痴"牙
炸蠔: 炸漿薄d會更好
天婦羅: 唔錯
冷蕎麥麵: 呢個唔得
炒雜菜: 都係唔多得
除左火炙海鰻一般之外, 其他都唔錯
海鮮類大致上不過不失, 右不角ge魷魚筒則太淡比較失望!
牛脷味道控制得好, 牛仔骨冇話太薄有肉味, 唯獨羊架太細件.

2012-07-24
庆祝纪念