2021-10-04
今天同屋企人慶祝生日,諗住近近哋就揀咗呢間,下晝打去book位,當時冇講到90分鐘要還枱,轉頭打去問可唔可以早到,點知佢先話90分鐘要還枱,如果佢一早講就唔去喇,諗住算數90分鐘都照去因為已約好 屋企人去到先,接待處姐姐超級冇禮貌,同佢講book咗位幾點幾位,唔答唔彩人繼續做佢自己要做嘅嘢,然後做完佢自己嘅嘢就叫我屋企人你企過去嗰邊等陣啦,然後佢就帶另外兩位入去,一直冇出過嚟,然後到齊曬人就有另一位男侍應出嚟,點知一開始就係話一定要叫一個4-5人餐,或者單點餐牌上四個項目,然後我話ok,入到去睇餐牌唔想諗就叫個4-5人餐$1588,食物就係下圖,肉只有10零塊薄片,落枱亦無介紹邊款肉係咩唻,最後甜品係唔知乜嘢嘅蛋糕,冇食到所以唔知好唔好味,接待處姐姐入咗餐廳幫手,叫佢諗住問佢嘢,點知應完叫我地等陣,就冇埋個枱,然後之後見佢行過都會眼啤啤,呢啲女侍應真係好神奇1.醬油虾係生食,但係完全唔新鮮有腥臭味, 諗住試下先熟但啲肉係霉嘅,你畀人生食嘅嘢 點可能唔新鮮🤦2.加多咗個海鮮豆腐湯,好神奇,豆腐湯好熱 出曬煙,但係裏面兩隻蜆完全唔開口,即係又 係唔新鮮3.
1.醬油虾係生食,但係完全唔新鮮有腥臭味,
諗住試下先熟但啲肉係霉嘅,你畀人生食嘅嘢
點可能唔新鮮🤦
2.加多咗個海鮮豆腐湯,好神奇,豆腐湯好熱
出曬煙,但係裏面兩隻蜆完全唔開口,即係又
係唔新鮮
3. 個餐有個海鮮煎餅,完全冇味,咬落去淨係
食到粉味
4.d肉真心講好普通,仲有根扯唔開
5.最正常係個鰻魚飯,一人小半碗飯,然後一
千零一舊小鰻魚.
6.海鮮豆腐湯好神奇,唔知點解會有出前一丁
嘅味道🤣🤣
7.前菜有一碟冷盤牛舌,硬到食唔出係咩
最後問佢哋有冇經理,接待處姐姐加個男同事一齊過嚟,完全答我唔到有冇經理,真係吹脹,最後有位男侍應過嚟幫我跟進醬油蝦同埋個湯,個湯拎入去再出返嚟,一隻蜆開口另一隻就變咗一隻青口,個男侍應就話停產之後都唔會再出畀客人,然後送咗幾片肉畀我哋,男侍應都好識做,做咗75折,最好笑就係呢位男侍應一直都冇介紹個自己係經理🤣最後我問佢你哋呢度有冇經理,佢答我我係,即時覺得好尷尬,本身係想投訴個接待處姐姐,最後太尷尬都冇講
總括嚟講,呢間餐廳根本唔會再去,收啲咁嘅價錢,食啲咁嘅質素,有啲咁嘅服務態度,仲要限時入座,食物質素又差,仲要限住你一定要叫咩食,我真係去食放題好過啦,最後做咗個折頭,平咗$400,條氣都順番一半,但係呢餐生日飯真係超級唔開心,伏到一個點😤
唔知d like點唻,可能係我唔識欣賞唔食啦🤣
食物仲要一次過出曬,根本就食唔切,真係衰過放題,最好笑就係,沙律同醬油蝦係冷盤,侍應就即刻燒肉,燒完肉就燒鰻魚,最後個冷盤係等侍應燒曬嘢我哋先食到,真係笑唔出🤦