2022-03-23 439 浏览
千里迢迢嚟到上環飲咖啡,上環都幾多出名嘅咖啡小店,今次就嚟到一間💛隱世咖啡店~Not One Less Coffee ~聽咖啡師介紹,揀咗一隻Craft Brazil Laurina,出到嚟嘅taste 好得意好特別😻咖啡師仲教我慢慢感受下杯咖啡,唔同溫度嘅風味會有變化~首先,我試到一開始好濃烈嘅花香+少少酸嘅莓味,然後凍少少就試到Sangria嘅味道,係個隻西班牙水果酒😻,最後成個感覺係飲緊fruit punch咁!我仲叫左個小食,一口芝士,外脆內軟,係勁香勁濃嘅芝士味,非常之好食😋咖啡師仲同我傾咗好耐,學到好多咖啡知識,佢哋仲會推介其他值得去嘅咖啡店,真心感受到佢哋對咖啡嘅熱情同喜愛❤️等我下次帶埋班friend嚟先!

咖啡師仲教我慢慢感受下杯咖啡,唔同溫度嘅風味會有變化~