2010-02-17
年初二打電話去問飲茶有冇得book枱,答我話平日有,假期冇.我同啲fd今日年初三去,即係冇得book呢,算,咪去等位囉.12點去到,話冇book枱就要一點鐘交枱.同reception個亞姐講明明打電話嚟問話今日冇得book枱,佢話冇可能,問我係咪打錯電話,我當堂O晒咀費事再行嚟行去,一點鐘交枱都殺呢.3人叫咗脆皮叉燒包,燒鰻魚,馬拉糕,雙菇蝦腸,咸水角,帶子魚肚扎,蛋撻.脆皮叉燒包: 扁tei tei,太甜馬拉糕 : 超細塊,都係扁tei tei蛋撻: 唔係酥皮,普通其他點心OK這裡的枱很密,樓底又低,感覺很侷促;侍應不足.一點鐘無叫我哋埋單,咁咪繼續吹水.大約點半,reception個亞姐行過,見我哋未埋單,就叫我哋埋,OK冇問題,係我哋應承咗佢嘛.點知佢找錢找少咗$20,又被我個精明嘅fd發現,即刻同佢講(埋單由頭到尾都係呢個reception亞姐).轉頭佢再找過返嚟,我個fd數緊啱唔數時,佢一手連啲散錢推晒俾我個fd.嘩!咩事呀,呢啲係咩嘢態度呀!!!可能佢嫌我個fd麻煩,要佢走多轉.不過你要怪都怪收銀嗰個呢!呢間嘢唔希寒生客,我亦都唔會再去!
費事再行嚟行去,一點鐘交枱都殺呢.
脆皮叉燒包: 扁tei tei,太甜
馬拉糕 : 超細塊,都係扁tei tei
蛋撻: 唔係酥皮,普通
其他點心OK
這裡的枱很密,樓底又低,感覺很侷促;侍應不足.
嘩!咩事呀,呢啲係咩嘢態度呀!!!
呢間嘢唔希寒生客,我亦都唔會再去!