2023-12-05
【Mercury Recalls】in a good vibes🖤..銅鑼灣新開一間以黑膠唱片主題音樂餐廳🍽,帶一股復古風潮風格,岩晒一班音樂愛好者,提供一個集酒吧、咖啡館、演出場地、唱片行等的悠閒空間,無論黎食飯 or 飲杯野都好chill 啊🥳!整晚都係 lo-fi 氛圍,食住飯🍽 都沉浸係呢個古典味道,又chill 又好feel。今晚菜式以德國菜×多國菜,水準不錯,整體感覺不錯吃喔!仲有其他靚靚cake 仔🧁🍰。 🔸PARMA HAM MIXED GREEN SALAD $158巴馬火腿沙律🥗 用上無花果、蜜柑、琥珀核桃、18 mths意大利黑醋汁,夠fresh。🔸Grilled Mixed Sausage Platter $128炙烤雜錦香腸拼盤🍖 集合:台式豬肉腸、糯米腸、韓國雜肉腸,配以德國酸椰菜丨芥末醬,最愛糯米腸煙韌口感。🔸Creamy Porcini Mushroom Soup $78牛肝菌忌廉濃湯🖤 湯品濃郁。🔸German Pork Knuckle $168迷你德國咸豬手🐽 烤雜菜、蜜糖芥赤子醬,份量不少、皮脆肉嫩。🔸Crab Meat Carbonara $18
仲有其他靚靚cake 仔🧁🍰。
牛肝菌忌廉濃湯🖤 湯品濃郁。
🔸German Pork Knuckle $168
🔸Crab Meat Carbonara $188
深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉🍝 好creamy 一款加上蟹肉鮮甜。
🔸Tiramisu $128 提拉米蘇🍰 一客小巧精緻。
🔸Elderflower Apple Earl Grey Tart $48
接骨木花蘋果伯爵茶撻🌹 用上奶油撻、接骨木花卡士達醬、伯爵茶果凍、接骨木花蘋果片,造型美美。
🔸Butterfly Pea Flower × Sparkling Rose Tea $78
玫瑰氣泡蝶豆花茶🦋
×××[Mercury Recalls by Lost Stars]×××