2020-08-23 1945 浏览
去尖沙咀行街,見呢間米芝蓮一星,又咁多好評,就決定一戰。本身上openrice見到有餐,價錢唔叫貴,就想試下。本身我朋友到先,我想坐入去,但個位勁窄入去都好有困難,明明唔係搭檯但又同隔離檯又痴到勁埋,唔知想點。睇清楚個餐牌,原來個餐有好多野唔啱食,惟有放棄啦。個fd又堅持話想食佢sell到勁行嘅蟶子,咪試下囉。最尾叫左個興化炒米粉,扁肉湯,鐵板焗蟶子同蒜蓉蒸蟶子。米粉好幼,都好入味,叫做ok,因為好乾身嘅關係,我食大啖少少已經有哽親嘅感覺。個扁肉湯,啲肉係ok,個湯酸酸地,可能食嗰吓我唔預佢係酸,所以我冇食太多。鐵板焗蟶子,賣相好靚,熱辣辣,但個殼易碎,而且keep住有沙,每食一隻都要吐咁啲碎出黎。咁樣煮幾有新鮮感,但真心味道其實冇乜特別。蒜蓉蒸蟶子就普通貨仔,唔夠味同都係有沙,普通酒樓都做到好好食嘅菜,呢度真心唔合格。埋單都四百蚊,坐得唔舒服,我仲要都幾唔飽下。。。叫了貴嘅菜式蟶子但唔好食。。。整體亦唔叫好食。咁多好評我真心懷疑啲人冇食過好野。。不推薦俾大家。。。