餐厅: 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-08-18 195 浏览
第一次食呢間燒肉放題....結果 仲衰過牛角一開頭坐低食既時候都覺得牛肉既質素可以接受.點知7:30過後開始多人入座 就完全好似置身係(仙境)咁油煙大到唔想食不過最令我不滿既係 由叫last order 果刻開始,所有員工都好想趕你走咁😊食到72分鐘就話要last order! 你冇睇錯 我冇睇錯 個落單page 係顯示左你入左座幾多分鐘! ok fine 一個食120分鐘既放題 原來係需要你9個字前last order 都唔緊要....我啲野食仲燒緊既時候 有個waiter 過黎問 啲野仲需唔需要 唔需要既話我就收走佢🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️what ? 食到大概75分鐘既時候就要埋單。咁我就多口問個經理「請問係咪有惜食promotion?如果冇浪費食物就可以減$10-50?」(視乎你揀咩餐) 點知佢答我:「轉頭搵同事幫你」而果一刻 完全冇解答我問題就收左張credit card 去埋單! 到到拎返張信用卡要我簽名既時候 同一個經理話 「係需要食晒枱面上生既食物」我再追問 個coupon係咪下次先用得? 佢答係.... 其實我第一次問既時候 貴 經理 點解唔可以直接解答我疑問?! 好
第一次食呢間燒肉放題....結果 仲衰過牛角

一開頭坐低食既時候都覺得牛肉既質素可以接受.
點知7:30過後開始多人入座 就完全好似置身係(仙境)咁
油煙大到唔想食

食到大概75分鐘既時候就要埋單。咁我就多口問個經理「請問係咪有惜食promotion?如果冇浪費食物就可以減$10-50?」(視乎你揀咩餐) 點知佢答我:「轉頭搵同事幫你」而果一刻 完全冇解答我問題就收左張credit card 去埋單! 到到拎返張信用卡要我簽名既時候 同一個經理話 「係需要食晒枱面上生既食物」我再追問 個coupon係咪下次先用得? 佢答係.... 其實我第一次問既時候 貴 經理 點解唔可以直接解答我疑問?! 好明顯 個經理唔係唔識答 只係唔想答🤷🏻‍♀️ 再者 好明顯客人係埋單(食到75分鐘既時候)根本就冇可能食得晒枱面上生既食物! 所以根本整個服務/promotion 完全冇打算比客人真正咁享用到! 到到我食飽離開既時候 再三睇左次個宣傳單張都冇提及 coupon 只適用於下次消費!!!

最後 最反高潮既係 係我食緊雪條 無錯!我係咬緊落個雪條果一刻 其中一個員工話「唔好意思 夠鐘收枱啦 haha 」其實 真係 食到一肚氣!!!!! 比我地前入座既客人 姐係我未坐底已經燒緊野食既客人 亦都係係我食緊雪條都仲燒緊野食既客人 你唔趕走😅但係就要趕走食緊雪條 張枱被收晒所有碗碟既我 😌

姐係野食出得慢 漏單 牛肉質素差 我都仲可以接受😌但係咁既服務態度真係接受唔到!垃圾到我條雪條未食完就dum低走左🙅🏿‍♀️🙅🏿‍♀️🙅🏿‍♀️ 我再睇返啲食評 原來我唔係第一個食食下野比人趕走😌😌😌 如果真係想試下食到成肚氣 不防去食下 真係會飽到你唔想再去食😇

嬲到第一次打一千字既食評你就知呢間野真係有幾好食😊 sorry for 1999