2019-04-20 38 浏览
今日又係同班朋友每月聚餐嘅日子,因為想傾計傾耐啲,我哋就選擇嚟咗呢一間位於旺角樓上嘅Cafe。一入到去,裝修都幾骨子,而且最欣賞嘅就係佢啲座位是非常之闊落,坐得好舒服,啱晒我哋去傾計談心。店員首先就介紹咗一個party set,入面包兩個主食同埋兩個小食,仲有每人一杯飲品。一起菜嘅時候,真係”嘩”一聲,用錫紙盤裝住嘅主食份量十足,好大盤!小食拼盤(春卷、咖喱角): 兩款炸物都炸得香脆,餡料juicy。-芝士煙肉焗薯蓉:好creamy既薯蓉加上芝士,口感飽滿,好好食!-日式咖喱蝦天婦羅飯:天婦羅炸蝦冇落好多炸粉,脆得尼唔會硬😍而蝦亦都夠大隻同新鮮,唔錯!至於咖哩飯就無乜特別啦😂-牛肝菌汁雜菌雞柳意粉:意粉好creamy,而且牛肝菌汁味道好濃郁👍🏻-飲品我地嗌左熱情果梳打、紅茶、hazelnut latte同埋柚子茶,味道中規中矩,大大杯,啱哂傾計時候飲呢!

小食拼盤(春卷、咖喱角):

兩款炸物都炸得香脆,餡料juicy。
芝士煙肉焗薯蓉:

好creamy既薯蓉加上芝士,口感飽滿,好好食!
日式咖喱蝦天婦羅飯:

牛肝菌汁雜菌雞柳意粉:

意粉好creamy,而且牛肝菌汁味道好濃郁👍🏻