2019-06-09 27 浏览
今晚肥妹仔放工返到去屋企附近都差唔多八點鐘,見時間咁晏就決定叫肥媽出嚟食一個晚餐,費事肥媽煮。Thai spicy seafood salad $158肥媽叫咗呢一個泰式海鮮沙律。肥妹仔未見到佢上枱之前其實覺得都係一個普通沙律,但係放上枱肥妹仔哇咗一聲!因為真係實在太靚同埋好多料! 佢嘅海鮮有新鮮蝦,帶子,三文魚,魷魚,而且份量好多! 每一樣都好新鮮,食落去爽口彈牙,而佢個沙律汁係酸酸甜甜辣辣哋嘅汁,非常開胃!沙律菜好新鮮。fresh spring rolls $98呢一個肥妹仔之前試過覺得好好食,所以再叫。佢係一啲米紙包住蝦肉, 豬肉粒 ,青瓜絲 等等,所以食落去好清新。curry crab on rice $198每次叫呢一個蟹肉飯真係大滿足,因為佢嘅蟹肉係多個飯,每一啖飯都可以撈到咖哩同埋蟹肉,非常鮮甜!鍾意食下嘅朋友一定要試!tom yum super bowl $188呢一個係泰式版嘅部隊鍋,,肥妹仔我見到好想試!一上枱肥妹仔冇失望,因為佢呢一個部隊鍋真係非常足料!首先佢嘅湯底係冬陰功湯,但係食落去唔會太辣,酸酸 地,非常之開胃 。佢嘅配料有好多,有鮮蝦,青口,帶子,魷魚,所

Thai spicy seafood salad $158

fresh spring rolls $98

curry crab on rice $198

tom yum super bowl $188
呢一個係泰式版嘅部隊鍋,,肥妹仔我見到好想試!一上枱肥妹仔冇失望,因為佢呢一個部隊鍋真係非常足料!首先佢嘅湯底係冬陰功湯,但係食落去唔會太辣,酸酸 地,非常之開胃 。佢嘅配料有好多,有鮮蝦,青口,帶子,魷魚,所有新鮮嘅海鮮食材都放埋入去,同個湯好夾。佢嘅面就係一啲泰式公仔麵,連埋個冬陰公湯一齊食好好食。

thai iced tea with milk $40
肥妹仔嘅至愛,不過今次係肥媽叫!肥媽飲完一旦,只係講咗:一句好正宗嘅泰式奶茶!
thai iced coffee $40
呢一杯就係肥妹仔叫嘅!佢呢一個泰式咖啡好好飲,因為其實相比其他咖啡,佢嘅咖啡係偏甜,但係同泰式奶茶一様, 雖然甜,但好重咖啡味。

coconut crepe cake $78
唔係講笑!呢一個椰子千層蛋糕暫時係肥妹仔心目中第一位,真係超級好食!佢嘅千層蛋糕入面有一絲絲嘅椰肉,非常足料!而且個忌廉好滑,好濃奶味。

mango sticky rice $68
超級清甜嘅芒果糯米飯,煙煙韌韌,勁香椰漿味,超級好食。

同埋有一樣嘢肥妹真係想喺度講,就係佢哋嘅服務態度超級好!有一個侍應妹妹全程都好好服務,好好笑容,肥妹仔真係要畀個like佢!
2019-05-28