2020-07-14 121 浏览
本身又想去食居酒屋,但被嫌棄冇新意😶唯有轉場揀間浜燒食,尼間重點係唔洗自己燒,冇人比大廚更掌握到完美時間,又唔會搞到燒辣辣成身油煙味😌居酒屋嘅前菜好興比兜生蔬菜你點麵豉醬食,但我認真麻麻地😑其一,生嘅菜唔係人人接受,其二,d菜一唔新鮮會好明顯,其三,麵豉醬就咁點太鹹。尼度特別地上左個鯷魚醬,員工介紹係沙甸魚+多春魚,唔太咸帶少少鮮味,點生蔬菜又幾好食。(真係不能接受又怕魚味的話可以叫staff唔好上)上酒la~ 貪得意試葡萄甜酒,酸酸甜甜唔重酒味,女仔都岩飲朋友好喜歡食魷魚所以點左個刺身我本身唔好生魷魚,怕好漿口,但尼個食落爽口有甜味,改觀😂另外有共識咁叫左金目鯛刺身,因為未食過😌魚皮有輕輕咁燒過,唔會滑潺潺,魚肉口感軟軟地唔難咬,魚雖然冇腥味但亦可惜冇特別甜。食完之後師傅可以幫你用食淨嘅魚頭同骨整味增湯,食完生冷野暖下胃都不錯我地乜都想試所以叫左個浜燒盛合🤤師傅會幫你燒好上枱~非常推介白貝,大隻之餘鮮甜嫩滑,小爽口,連汁都飲埋👍🏻蚌仔比較少肉,薄身,爽口👌🏻鮑魚大隻又厚身,彈牙嫩滑,中間保持韌勁👌🏻蠔反而係其他貝類之下失色,飽滿但鮮甜度唔夠鬥鐵罐酒蒸文蛤: 睇表演!點火半蒸焗3分鐘食

上酒la~
貪得意試葡萄甜酒,酸酸甜甜唔重酒味,女仔都岩飲

朋友好喜歡食魷魚所以點左個刺身
我本身唔好生魷魚,怕好漿口,但尼個食落爽口有甜味,改觀😂

我地乜都想試所以叫左個浜燒盛合🤤師傅會幫你燒好上枱~

非常推介白貝,大隻之餘鮮甜嫩滑,小爽口,連汁都飲埋👍🏻

蚌仔比較少肉,薄身,爽口👌🏻

鮑魚大隻又厚身,彈牙嫩滑,中間保持韌勁👌🏻

蠔反而係其他貝類之下失色,飽滿但鮮甜度唔夠鬥

鐵罐酒蒸文蛤: 睇表演!點火半蒸焗3分鐘

食落酒味真係重d,肉質飽滿,較creamy同海水味濃(雖然唔係蠔但形容得比較貼切😂)

虎蝦浜燒為今晚劃上完美句號,好多肉,上面滿滿嘅蝦膏(蟹膏味咁🤔)同蟹籽,令蝦味更濃郁,好好食👍🏻