2022-05-26 755 浏览
有时候好钟意食茶餐厅食物,感觉好有香港嘅地道风味,有啲风味只有茶餐厅先食到,之前都食过湾仔呢间茶餐厅——🌟竺扶大班烧味🌟 @chukfotaipanrestaurant ,今次再去食😋点左佢哋招牌嘅烧味饭试吓💕仲想试埋佢哋嘅烧味😋茶餐厅环境都算宽敞,灯光光猛,店员都好nice👍🏻._.🐖|黯然销魂饭|🐖之前就系食过佢哋呢度传说中嘅黯然销魂饭😆今次要再食多次😋佢呢度嘅黯然销魂饭,里面嘅叉烧的确好好食👍🏻肉质腍身够入味,佢哋嘅叉烧系用咗波兰黑豚肉,怪唔之得咁好食👍🏻·🐥|豉油鸡+烧腩仔濑粉|🔥豉油鸡好入味,唔会太咸,而且鸡肉肉质好滑身,而烧腩仔就烧得皮脆肉嫩,配埋濑粉食中和返烧腩仔嘅咸味,味道好夹👍🏻·套餐+$6 仲有是日老火靓汤,一个星期七日唔同汤款式,今次我哋呢个系——莲藕淡菜绿豆煲猪腱汤🐖老火汤够味,而且碗汤都好足料㗎🤩._.@chukfotaipanrestaurant📍竺扶大班烧味 📍湾仔三角街2-3号华欣阁地下3号舖

._.
🐖|黯然销魂饭|🐖