2023-04-14 35 浏览
呢排发现海富多咗间川菜,平时冇为意,见到就一于试一试佢。鉴于中午都颇为多人,就决左买外卖翻屋企食。-1. 菲菜豚肉云吞8/10-一开始觉得云吞比较细粒,食落会冇咩感觉,但食落都几足料。云吞入面豚肉同菲菜比例岩岩好,唔会互相抢晒啲味。豚肉落左一定既肥肉,所以食落有肉汁既同时亦都有肉既香味。-2. 蜜糖芥末鸡翼9/10-个人好推荐呢个,除左价钱略贵,味道系十分不错。蜜糖芥末酱就冇乜特别,但酱汁既份量岩岩好,唔会令到个鸡翼冧晒。鸡翼炸得够干同脆身,保留晒入面既肉汁,可以话系爆晒出黎!拎完外卖半个钟依然保持到香脆。鸡翼亦都几大只,比谭仔既大三成左右,食落会带到比你好大既满足感,真心值得一尝。-3. 川式凉面8.5/10-块面入面有花生、芫茜、青豆同青瓜丝,食落口感几丰富。面条弹牙唔会太冧,亦都挂到汁,所以食落好够味同惹味。-美中不足既系嘢饮suppose要自己拎,但第一次帮衬加上店员冇提醒就冇拎到🤣云吞鸡翼加嘢饮总共$55,而凉面就$30,埋单$85可以话系几抵食,值得再试。
1. 菲菜豚肉云吞
8/10